Cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor devastatoare din sud-estul SUA

Inundaţiile provocate de uraganul Helene au cauzat moartea a cel puţin 100 de persoane în sud-estul Statelor Unite, au declarat luni oficialii americani, citaţi de AFP.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor devastatoare din sud-estul SUA

Sursa foto: Hepta

Cel puţin 100 de oameni şi-au pierdut viaţa în sud-estul SUA, după ce inundaţiile catastrofale provocate de uraganul Helene au devastat statele Florida, Georgia, Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Tennessee.

Autorităţile au declarat că operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare pentru a găsi supravieţuitori şi pentru a livra provizii în zonele afectate, unde alimentarea cu energie electrică, drumurile şi comunicaţiile au fost grav perturbate.

Preşedintele Joe Biden a anunţat luni dimineaţă că va vizita regiunile devastate în această săptămână, „cât mai curând posibil, fără a perturba operaţiunile de răspuns de urgenţă”.

Cel puţin 100 de decese au fost confirmate: 39 în Carolina de Nord, 25 în Carolina de Sud, 17 în Georgia, 14 în Florida, 4 în Tennessee şi 1 în Virginia, iar numărul victimelor este aşteptat să crească. Aproape două milioane de gospodării au rămas fără electricitate luni, conform site-ului poweroutage.us.

Uraganul Helene a lovit ţărmul nordic al Floridei joi noapte, cu vânturi de 225 km/h, şi a provocat distrugeri pe o distanţă de peste 800 de kilometri pe uscat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici