Cele 37 de trenuri electrice cumpărate de ARF vor intra în circulaţie începând din noiembrie

Cele 37 de trenuri electrice interregionale noi, cumpărate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), vor intra în circulaţie în perioada noiembrie 2024-decembrie 2025, a anunţat miercuri ARF.

Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului Cele 37 de trenuri electrice cumpărate de ARF vor intra în circulaţie începând din noiembrie

Sursa foto: Facebook / ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară

ARF anunţă că a încheiat un act adiţional la proiectul care prevede achiziţionarea a 37 de rame electrice inter-regionale noi, încheiat între ARFşi Alstom.

„Documentul în cauză modifică elementele legate de durata contractului şi prevede unele clauze contractuale care să permită punerea, temporară, în funcţiune cu călători a RE-IR TS3, ce va fi livrată de Alstom şi face obiectul CSP aprobat prin HG nr.1328/28.12.2023, în vederea circulaţiei temporare cu călători pe calea ferată din România”, arată ARF.

Astfel, trenurile livrate sunt preconizate a intra în circulaţia cu călători, în baza livrării întregului lot de 37 de trenuri şi obţinerii autorizaţiilor de tip şi de introducere pe piaţa din România, în perioada noiembrie 2024 - decembrie 2025.

Serviciile de mentenanţă vor fi prestate, pentru fiecare produs, pe o durată de 15 ani începând cu data recepţiei fiecărei rame electrice.

ARf reaminteşte că valoarea totală a contractului de finanţare este de 1.708.996.863,41 lei. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Transport 2021-2027.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroşani – Simeria, Bucureşti Nord-Craiova-Timişoara-Arad, Cluj-Timişoara, Cluj-Suceava-Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici