Cele mai frumoase obiective turistice aflate între Marea Egee şi Marea Mediterană se întâlnesc la Mugla

Mugla, regiune amplasată între Marea Mediterană şi Marea Egee, găzduieşte una dintre cele mai faimoase locuri turistice ale Turciei, inclusiv Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datca, Gocek, Oludeniz şi Koycegiz. Cu două aeroporturi internaţionale în Bodrum-Milas şi Dalaman, regiunea îi uimeşte pe toţi vizitatorii său prin prisma peisajelor sale, a oraşelor antice pline de artefacte şi a golfului său.

Urmărește
2120 afișări
Imaginea articolului Cele mai frumoase obiective turistice aflate între Marea Egee şi Marea Mediterană se întâlnesc la Mugla

Cele mai frumoase obiective turistice aflate între Marea Egee şi Marea Mediterană se întâlnesc la Mugla

Bodrum, fără îndoială este printre cele mai populare destinaţii de vacanţă de-a lungul frumoasei linii de coastă din Turcia. Amplasat pe o coastă minunată cu ape strălucitoare, nisipul auriu şi plajele cu steag albastru din Bodrum oferă experienţe de vacanţă ideale pentru cei care iubesc scoarele şi marea pentru că pune la dispoziţia turiştilor numeroase activităţi acvatice, precum scufundările. Pentru cei care iubesc istoria, atât Castelul Bodrum, construit de celebrii cavaleri din Rhodos în secolul al XC-lea, cât şi Muzeul Subacvatic Bodrum din interiorul castelului sunt de văzut neapărat. Mai mult, trebuie vizitate şi ruinele mausoleului din Halicarnas, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, care aduc oraşului un sentiment de antichitate. Oaspeţii se pot bucura aici de vederi superbe ale docurilor care sunt împodobite cu palmieri şi eucalipt, dar şi porturile de agrement unde „guletele” (bărci tipice pentru Bodrum) sunt ancorate alături de nave de peste 3.000 de ani vechime. Portul este de asemenea, punctul de plecare pentru majoritatea călătoriilor cu barca. De la excursii cu barca pe toată durata zilei la croaziere albastre de câteva zile. Cinele din Bodrum, o destinaţie culinară nemaipomenită sunt îmbunătăţite de privelişti spectaculoase cu apusul, în special în porturile şi zonele de pe litoral care găzduiesc restaurante care servesc cele mai emblematice preparate turceşti.

Fathiye: O destinaţie natură plină de atracţii turistice

Cu frumuseţea ei naturală, plajele apreciate, golfurile liniştite, priveliştile spectaculoae, Fethiye, o altă staţiune turistică biencunoscută din Mugla, este o destinaţie populară pentru vacanţa de vară. Oludeniz, remarcat pentru ţărmul său pitoresc, iar Valea Fluturilor (Kelebekler Vadisi), gazdă a peste 80 de specii de fluturi şi o zonă natural protejată încă din 1995, sunt două dintre cele mai populare locuri turistice din Fethiye. Pitorescul Golf Kabak, aflat la aproximativ o oră de mers cu maşina de Fethiye, este favoritul turiştilor. Calea Lycian, una dintre cele mai bune rute de traseu de lungă distanţă din lume, este, de asemenea, localizată la Fethiye, precum şi Canionul Saklikent, plin de stânci şi pârâul Eşen, care curge de-a lungul canionului. Totodată aici, pot fi observate şi foarte multe peşteri subterane. În plus, oraşul este binecunoscut pentru locurile sale de scufundări, deoarece apele sale de coastă găzduiesc o gamă variată de peşti şi de plante marine. Fethiye are de asemenea şi locaţia denumită Babadag, unul dintre cele mai importante centre de parapantă din Turcia şi din lume.

Marmaris: o destinaţie ideală pentru turişti

Marmaris oferă o frumuseţe natură deosebită, o istorie antică interesantă, mare şi nisip. Mulţi turişti vizitează în fiecare an staţiunea pentru plajele sale frumoase. Sunt vizitate locuri precum Turunc şi Icmeler. Pasionaţii de istorie se vor bucura să vadă oraşul antic Physkos, unul dintre oraşele – port critice din Carian; Castelul Marmaris care găzduieşte acum Muzeul de Arheologie Marmaris şi Bedesten (bazarul lor acoperit) locaţie care şi-a păstrat viaţa din trecut până în present. Insula Cleopatra, cunoscută şi sub numele de Insula Sedir, atrage vizitatori care doresc să înoate în ape răcoritoare şi să observe structuri istorice. Cunoscută pentru elementele sale vizuale şi protejată datorită semnificaţiei sale istorice, insula găzduieşte situri antice precum Templul lui Apollo, un teatru şi o necropolă. Selimiye şi Bozburun, cele două localităţi de pe plaja din Marmaris, care au şi un terminal de croaziere, garantează o vacanţă liniştită.
Fethiye şi este unul dintre oraşele CittaSlow din Turcia. Oaspeţii care se alătură excursiilor cu barca pe lacul Koycegiz se pot delicta cu parfumul florilor de portocal şi al copacilor de gumă dulce şi pot avea de asemenea, şansa de a vedea ţestoasele marine Caretta care trăiesc în Zona special de protecţie a mediului Koycegiz – Dalyan. Oraşul antic Kaunos, una dintre cele mai vechi aşezări din regiune şi printre cele mai spectaculoase oraşe ale civilizaţiei cariene, captivează vizitatorii, în special cu mormintele din stâncă datând din secolul al IV-lea î.Hr.
Muntele Sandras, o prelungire a Munţilor Taur în peisajul distinctive din Koycegiz, oferă, de asemenea drumeţii minunate, camping şi activităţi de aventură. Muntele sandras are şi un traseu fantastic pentru ciclism montan. Oferind o atmosferă linişită şi un aer curat.

Datca. O destinaţie senină

Datca este peninsula lui Mugla. Noua Datca, principala aşezare a oraşului găzduieşte umeroase restaurant, cafenele, pub-uri şi lacul Ilica, plin de peşte şi de rate. Cu stărzile sale pietruite, magazinele modeste şi locuitorii prietenoşi Old Datca este un loc pitoresc care trebuie văzut. Oraşul antic Knidos, situate lângă capătul vestic al peninsulei Datca este un paradis diferit care transport turiştii înapoi în timp. Aici, bucătăria locală produsă cu ierburi şi plante, fructi de mare, miere de cimbru şi migdale, oferă câteva specialităţi turceşti pe care nu trebuie să le ratezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici