„În clinică au fost investite trei milioane de euro pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, dintre care 1,7 milioane de la Ministerul Sănătăţii, iar restul de la sponsori, fundaţii sau oameni de bine”, a explicat joi agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MS Oana Grigore.
Mai mult, a spus sursa citată, la 11 martie au fost deblocate 22 de posturi pentru respectiva clinică, dintre care şapte de medic, 11 de asistente şi patru de infirmiere.
„Spitalul nu a organizat concurs pentru ocuparea posturilor şi nici nu a trimis spre aprobare structura clinicii”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Secţia, prima de acest gen din Bucurerşti, va deservi toată zona de sud a ţării şi va avea capacitatea de a opera, anual, minimum 200 de copii cu malformaţii congenitale, mai spune Oana Grigore.
Un comunicat al MS, din iulie 2009, anunţa că Spitalul „MS Curie” din Bucureşti va avea, până la sfârşitul anului 2009, un centru de chirurgie cardio-vasculară pediatrică. Centrul a fost realizat în cadrul Campaniei „Şansa la viaţă, şansa la noi amintiri” prin colaborarea dintre Ministerul Sănătăţii, Spitalul de copii „Marie Curie”, Fundaţia „Marie Curie” şi Procter&Gamble Marketing România SRL.
„Recunoscând importanţa realizării unui centru de chirurgie cardio-vasculară pediatrică în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii va finanţa, conform prevederilor protocolului, achiziţia de aparatură medicală în valoare de 2.796 mii lei. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va mai sprijini realizarea secţiei de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului M.S. Curie prin aprobarea, până la 1 octombrie, a structurii departamentului nou creat în cadrul Spitalului MS Curie şi asigurând personal medical calificat prin redistribuire şi/sau prin angajare conform prevederilor legale în vigoare”, arăta comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii din iulie 2009.