CEO Gabriel Resources: Ne dorim ca viitorul Cabinet să discute mai întâi cu noi, apoi să iasă public

Directorul executiv al Gabriel Resources, Jonathan Henry, afirmă, într-o declaraţie acordată Reuters, că îşi doreşte ca viitorul Cabinet de la Bucureşti să aibă mai întâi discuţii cu reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) înainte de a face declaraţii publice pe tema proiectului minier.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului CEO Gabriel Resources: Ne dorim ca viitorul Cabinet să discute mai întâi cu noi, apoi să iasă public

CEO Gabriel Resources: Ne dorim ca viitorul Cabinet să discute mai întâi cu noi, apoi să iasă public (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Sperăm că noul guvern va avea discuţii cu noi înainte ca reprezentanţii săi să facă vreo declaraţie pro sau contra în legătură cu proiectul nostru", a declarat directorul executiv al Gabriel Resources, vineri, pentru agenţia Reuters.

În declaraţia sa, Henry insistă pe faptul că proiectul companiei, ca şi alte proiecte similare şi chiar România în integralitatea ei au nevoie de stabilitate politică.

Henry mai spune, în declaraţia dată Reuters, că şi costurile operaţionale şi cele de capital vor creşte pe măsură ce aprobarea proiectului este amânată.

"Pe măsură ce (procesul de autorizare, n.r.) se prelungeşte suntem obligaţi să ne schimbăm strategia privind numărul de oameni pe care îi vom angaja, dar şi în legătură cu alte aspecte, pentru că avem o limită a sumelor pe care le putem cheltui lunar", a mai spus Henry.

Acesta a dat declaraţiile vineri, după ce, cu o zi în urmă, ministrul demis al Mediului, Korodi Attila, anunţa că a primit rezultatul unui audit cerut de el pentru a stabili dacă evaluarea impactului proiectului minier asupra mediului poate continua în lipsa planurilor de urbanism ale comunei Roşia Montană, anulate definitiv de instanţă. Juriştii consultaţi de Ministerul Mediului recomandau în concluziile respectivului audit oprirea procedurii de evaluare a proiectului până când investitorul depune un nou certificat de urbanism care să reflecte un PUZ valabil.

În replică, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a transmis că, potrivit legii, analiza impactului proiectului asupra mediului trebuie finalizată imediat.

"Legea spune că procedura de evaluare trebuie finalizată imediat. Sperăm să putem crea miile de locuri de muncă atât de mult aşteptate în zonă. (...) Nu cunoaştem conţinutul opiniei legale emise către ministrul (demis, n.r.) Korodi şi nici baza legală a acestei opinii. Nu există însa baza legală ca, în momentul în care avem deja un certificat de urbanism valabil şi în vigoare, ministrul Korodi să ne solicite un alt certificat de urbanism", afirmau reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă dat publicităţii joi seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici