Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că membrii comisiei tehnice de investigare a incidentului au plecat din Oradea, duminică după-amiază, luând cu ei cutia neagră şi stenogramele convorbirilor care au avut loc, înaintea incidentului, între turnul de control şi echipajul avionului
De asemenea, aeronava aparţinând Ţiriac Air a fost predată de către personalul aeroportului din Oradea unei firme private de pază. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a adăugat că aeronava va fi păzită de firma respectivă până când reprezentanţii unei companii de asigurări vor ajunge la Oradea pantru a evalua pagubele.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, spunea, sâmbătă, că incidentul aviatic de la Oradea este anchetat şi de o comisie formată din procurori şi criminalişti bihoreni, pe lângă cea a Ministerului Transporturilor. Anchetele celor două comisii se desfăşoară separat.
Un avion aparţinând companiei Ţiriac Air, în care se aflau mai multe persoane invitate la vânătoarea de pe domeniul de la Balc, a ieşit de pe pista Aeroportului Oradea, vineri după-amiază.
Potrivit lui Mircea Ciucă, directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din Ministerul Transporturilor, la bordul aeronavei de tip Gulfstream, care decolase de pe Aeroportul "Henri Coandă" din Capitală, se aflau zece pasageri şi membrii echipajului.
Comandantul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, a declarat că incidentul aviatic s-a produs în condiţii meteorologice nefavorabile, aeronava ieşind de pe pistă, ajungând în spaţiul cu iarbă, iar de acolo trecând prin gardul din afara zonei de protecţie.
Aproximativ 25 de persoane au participat, sâmbătă dimineaţă, la prima partidă de vânătoare din cele organizate de Ion Ţiriac pe domeniul de la Balc.
Citeşte şi: