Cercetătorii descoperă secretul din spatele alergiei la veninul de albine

O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a făcut o descoperire importantă privind modul în care funcţionează sistemul imunitar în cazul alergiilor la veninul de albine, o condiţie care trimite la urgenţă de două ori mai mulţi australieni decât muşcăturile de şarpe şi păianjen la un loc.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii descoperă secretul din spatele alergiei la veninul de albine

Potrivit celor mai recente date, în perioada 2021-2022, alergiile la înţepăturile de albine au cauzat 1.072 de internări în Australia, comparativ cu 539 de cazuri pentru muşcături de şarpe şi 455 pentru muşcături de păianjen.

Dr. Craig McKenzie şi echipa sa au descoperit că totul se reduce la o luptă între două tipuri de anticorpi din sistemul imunitar: anticorpii IgG, care neutralizează alergenii într-un mod liniştit, şi anticorpii IgE, care cauzează reacţii alergice puternice, inclusiv şoc anafilactic.

Cercetătorii au constatat că pacienţii alergici produc, de fapt, anticorpi protectori IgG, dar nu în cantitatea necesară pentru a depăşi numărul anticorpilor IgE. Această descoperire ar putea explica de ce tratamentele actuale funcţionează doar pentru 80% dintre pacienţi şi de ce efectele dispar la unul din cinci pacienţi după un an de la încheierea terapiei.

„A trăi cu alergie la veninul de albine înseamnă a trăi cu multă incertitudine. Nu poţi fi niciodată sigur că terapia a funcţionat decât dacă eşti înţepat şi nu faci şoc anafilactic", explică Dr. McKenzie.

Cercetătorii lucrează acum la îmbunătăţirea tratamentelor existente şi la dezvoltarea unor terapii mai eficiente şi de lungă durată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici