- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii INSEMEX Petroşani vor începe expertiza tehnică în cazul exploziilor de la Petrila
Cercetătorii de la INSEMEX Petroşani vor începe, joi, expertiza tehnică în baza datelor adunate din subteranul unităţii miniere din Petrila, însă informaţiile actuale sunt insuficiente pentru a stabili cauzele exploziilor de sâmbătă din subteran.
Cercetătorii INSEMEX Petroşani vor începe expertiza tehnică în cazul exploziilor de la Petrila (Imagine: Mediafax Foto)
Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, Constantin Lupu, va stabili, joi, componenţa comisiei care va face expertiza tehnică a exploziilor de mină de la Petrila.
"Expertiza tehnică pe care trebuie să o efectueze INSEMEX Petroşani se va baza, la acest moment, pe datele primite din subteran începând cu data de 15 noiembrie, imediat după producerea evenimentului. Echipele de salvatori, din 15 noiembrie şi în zilele care au urmat, au trimis informaţii referitoare la starea de fapt din acea zonă. Toate aceste informaţii au fost prelucrate de INSEMEX, care va ţine seama de ele, dar sunt insuficiente pentru a caracteriza fenomenul ce s-a produs în data de 15 noiembrie. Va dura un timp până vom culege toate datele necesare pentru a stabili cauzele ce au condus la producerea evenimentului", a declarat, joi, Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petroşani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Sursa citată a precizat că evenimentul de la Petrila nu se aseamană cu ce s-a întâmplat la Lupeni sau Vulcan sau în alte unităţi miniere în anii anteriori.
"În acel abataj, la momentul producerii evenimentului era foc. Acea echipă de muncitori ce lucra la nivelul acelui abataj avea ca scop, din câte am înţeles, combaterea şi lichidarea acelui foc. Ori în acel abataj mai era şi metan, ori în abataj s-a întâmplat altceva. Deci nu este atât de greu să explicăm o eventuală acumulare de metan în concentraţie explozivă, dat fiind faptul că sursa de aprindere a acelui amestec exploziv exista, adică focul endogen din abataj", a mai spus Constantin Lupu.
Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO