- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii studiază dacă oamenii şi câinii lor sunt cu adevărat „pe aceeaşi lungime de undă"
Un experiment fascinant la Universitatea Cambridge încearcă să demonstreze ştiinţific dacă creierele stăpânilor şi ale câinilor lor se sincronizează atunci când interacţionează, similar cu ceea ce se întâmplă între părinţi şi bebeluşi.
Cercetătorii studiază dacă oamenii şi câinii lor sunt cu adevărat „pe aceeaşi lungime de undă"
Aproximativ 40 de câini de companie, de la terrieri tibetani până la newfoundlandezi, participă la studiu purtând un echipament special pentru înregistrarea undelor cerebrale.
Cercetătorii folosesc electroencefalograma (EEG), o tehnică neinvazivă şi nedureroasă, pentru a măsura activitatea creierului atât la om, cât şi la animal.
Tehnica presupune: Pentru oameni: o cască specială cu 32 de electrozi, iar pentru câini: 10 electrozi fixaţi cu o pastă inofensivă şi o bandă elastică pentru siguranţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Investiţiile străine din Bulgaria se prăbuşesc din cauza nesiguranţei economice şi politice
-
1,3 milioane de dolari pentru un ton de 276 de kilograme - un lanţ de restaurante de sushi a plătit a doilea cel mai mare preţ din istorie
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
În timpul experimentului, stăpânii trebuie să-şi schimbe atenţia între interacţiunea cu câinele, privitul la telefon, conversaţia cu un cercetător şi mângâierea unei jucării de pluş.
Dr. Valdas Noreika de la Queen Mary, Universitatea din Londra, spune că ideea a venit din studii similare făcute cu mame şi bebeluşi, unde s-a observat o astfel de sincronizare. Legătura emoţională dintre oameni şi câini are rădăcini adânci - arheologii au descoperit rămăşiţele unui căţeluş îngropat alături de un bărbat şi o femeie în urmă cu 14.000 de ani în Germania.
Dacă rezultatele vor fi pozitive, descoperirea ar putea ajuta la identificarea persoanelor care ar beneficia cel mai mult de terapia cu animale şi ar deschide noi perspective asupra comunicării între specii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO