- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.07.2019, 10:56)
- Florin Zafiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Cerere de anulare a adopţiei Sorinei, depusă la Tribunalul Bucureşti. Avocat: S-a făcut pe ascuns
Avocatul familiei Şărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, joi, la Tribunalul Bucureşti, o cerere pentru constatarea nulităţii adopţiei fetiţei de 8 ani Baia de Aramă.
Urmărește
2748 afișări
Ioana Constantin, avocatul familiei Şărămăt, a decalarat că documentele depuse vor arăta că adopţia nu a fost făcută în condiţiile legii. "Voi depune acum la Tribunalul Bucureşti o cerere pentru constatarea nulităţii adopţiei Sorinei Lucan, având în vedere faptul că această a fost ilegal făcută. Vreau să anunţ toată ţara că la Tribunalul Bucureşti avem un prieten foarte bun şi această este legea pe care ne bazăm şi am mare încredere în Tribunalul Bucureşti. Voi cere anularea adopţiei faţă de împrejurarea că, din actele pe care le observaţi aici, se poate trage concluzia că legea a fost încălcată. Să aveţi în vedere că această adopţie s-a făcut în mod ascuns, s-a încălcat flagrant articolul 9 din legea 273 /2004, Legea adopţiei. Faţă de împrejurarea că lipsesc condiţiile de fond, adică opinia minorului, eu consider că această acţiune trebuie admisă. În aceste înscrisuri legate de cel care a tras aceste xeroxuri cu tricolorul, un patriot convins, sunt falsuri aşa au declarat reclamanţii făcute de Direcţia Mehedinţi, şi mai multe rapoarte semnate de angajaţii instituţiei, şi nu de reclamanţii din prezenta cauză", a declarat avocatul Ioana Constantin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
După depunerea documentelor, avocatul familiei Şărămăt a declarat că va mai depune documentaţia necesară pentru suspendarea efectelor adopţiei.
"Tribunalul Bucureşti a înregistrat această cerere, a fost deja repartizată la Secţia a V-a Civilă, dosar numărul 22131/3/2019. În acest moment, dosarul intră în procedură de regularizare. În dosar sunt patru părţi, noi, familia Săcărin, Autoritatea şi Direcţia în contradictoriu cu aceştia să obţinem o hotărâre, am solicitat nulitatea absolută şi în subsidiar nulitatea relativă. De asemenea, voi depune la Tribunalul Bucureşti o cerere privind suspendarea efectelor adopţiei indiferent de rezultatul demersului de astăzi. Mâine voi încerca să depun, nu este program atunci există calea electronică. Vreau să vă spun că la depunerea acţiunii a participat şi fratele Sorinei, domnul Dan Şărămăt, care este foarte afectat de cele întâmplate în familie, suferă foarte mult poate se citeşte şi pe faţa dumnealui", a mai declarat avocatul familei Şărămăt.
Judecătoria Slatina decide joi dacă Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA.Magistraţii olteni sunt chemaţi să decidă dacă Sorina, fetiţa crescută de un asistent maternal din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români, stabiliţi în SUA.Judecătoria Slatina este a cincea instanţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.
Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.
Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi ţara cu fetiţa înainte de decizia de la Slatina, deşi există o procedură de adopţie finalizată. „Fiind cercetat şi un magistrat, pe cale de consecinţă, toate aspectele investigate sunt de competenţa Secţiei. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competenţa aparţine acestei Secţii. Procedura de adopţie este finalizată, avem o sentinţă definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetiţa nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea paşaport. În momentul în care va avea paşaport, fetiţa va putea pleca din ţară. Părerea mea este că părinţii adoptivi vor fi suficient de înţelepţi să nu plece din ţară cu fetiţa până în momentul în care nu se va soluţiona şi cererea de ordonanţă preşedinţială", a declarat Bogdan Licu.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe