- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.04.2013, 20:44)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cererea de audiere a lui Băsescu în procesul privind privatizarea ICA, respinsă de instanţă
Cererea de audiere a preşedintelui Traian Băsescu şi a foştilor miniştri ai Agriculturii Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), formulată marţi de avocaţii lui Dan Voiculescu, a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti.
Urmărește
429 afișări
Cererea de audiere a lui Băsescu în procesul privind privatizarea ICA, respinsă de instanţă (Imagine: Shutterstock)
Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a precizat, pentru MEDIAFAX, că instanţa a admis, în schimb, proba cu înscrisuri, audierea a trei martori şi reaudierea lui Voiculescu.
Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut Tribunalului Bucureşti, marţi, audierea ca martor a lui Băsescu în acest proces, în legătură cu o autorizaţie de construcţie semnată în perioada în care actualul şef al statului a fost primar general al Capitalei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
Apărătorii lui Voiculescu au precizat că Traian Băsescu poate da detalii privind o autorizaţie de construcţie la ICA, semnată în perioada în care a fost primar al Capitalei, după ce institutul a ajuns în posesia lui Voiculescu.
Totodată, avocaţii lui Voiculescu au solicitat instanţei Tribunalului Bucureşti care judecă dosarul privind privatizarea ICA audierea în calitate de martori a foştilor miniştri ai Agriculturii Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu. Aceştia au arătat că Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu ar putea să facă precizări în legătură cu emiterea unei note de fundamentare privind privatizarea ICA.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a solicitat instanţei să respingă solicitările avocaţilor lui Voiculescu.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 mai.
La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro
Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.
Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. El este acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe