Certificate false. Adolf Hitler şi Mickey Mouse au certificat COVID-19 valabil în Elveţia

  • Certificatele Covid false au circulat în Europa miercuri, timp de câteva ore.
  • Două dintre ele sunt atribuite lui Adolf Hitler, iar un al treilea lui Mickey Mouse.
  • Potrivit discuţiilor de pe site-ul GitHub, mai multe certificate false cu semnături valide circulă pe diferite grupuri Telegram.
Urmărește
1950 afișări
Imaginea articolului Certificate false. Adolf Hitler şi Mickey Mouse au certificat COVID-19 valabil în Elveţia

Certificate false. Adolf Hitler şi Mickey Mouse au certificat COVID-19 valabil în Elveţia

Problema a fost semnalată şi de experţi pe Twitter.

Acest lucru ar putea indica faptul că o bază de date care conţine chei private a fost compromisă, ceea ce ar putea crea o breşă în întregul lanţ de încredere al arhitecturii Green Pass, soluţia de certificare Covid valabilă în Uniunea Europeană. Faptul că două certificate Covid cu acelaşi nume puteau fi valabile simultan şi semnate de autorităţi din ţări diferite ar putea indica un atac informatic de amploare, conform presei internaţionale.

Potrivit matematicianului Paul-Olivier Dehaye, care a cercetat apariţia acestor certificate false, probabil că nu este vorba de o problemă globală, ci de faptul că doi utilizatori ai unui forum s-au provocat să creeze certificate false în numele lui Adolf Hitler.

În prezent, amploarea problemei nu este încă cunoscută. Potrivit lui Denys Vitali, un inginer Swisscom care şi-a publicat analiza situaţiei pe GitHub, şansele ca aceasta să fie o scurgere de chei private sunt scăzute, chiar dacă acestea există. Potrivit expertului, cea mai plauzibilă ipoteză este că un individ a rupt lanţul de încredere dintre un guvern şi medicii, farmaciile şi spitalele care pot emite certificate. Alternativ, un software rău intenţionat ar fi putut fi instalat pe computerele lor şi ar putea acum să genereze certificate.

Certificatele sunt valabile în Elveţia. Cele trei coduri QR asociate cu Adolf Hitler şi Mickey Mouse prin intermediul aplicaţiei Covid Certificate Check, lansată de guvernul elveţian, sunt valabile. În principiu, atunci când cheile sunt compromise, sistemul ar trebui să le revoce. Oficiul Federal pentru Tehnologia Informaţiei şi Telecomunicaţii nu a putut fi contactat miercuri seara pentru a explica de ce nu au fost revocate cheile.

Patru persoane au fost arestate în Elveţia la începutul lunii octombrie, pentru că ar fi vândut certificate Covid false cu 400 de franci.

Joi dimineaţă, situaţia continuă să evolueze. Alte certificate falsificate circulă în Europa şi sunt, de asemenea, valabile cu aplicaţia Covid Certificate Check.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici