- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.08.2015, 14:55)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cetăţenii pot semnala locurile unde se depun ilegal deşeuri, cu ajutorul unei aplicaţii pe mobil
Românii care constată depozitarea de deşuri în natură sau în locuri publice din oraşe, oriunde în ţară, pot sesiza acest lucru cu ajutorul unei aplicaţii descărcate pe mobil, lansată miercuri de organizaţia "Let's Do It, Romania".
Urmărește
1280 afișări
Cetăţenii pot semnala locurile unde se depun ilegal deşeuri, cu ajutorul unei aplicaţii pe mobil (Foto: Shutterstock)
Organizaţia "Let's Do It, Romania" a lansat, miercuri, o aplicaţie pentru smartphone prin care oricine va putea semnala oricând orice deşeu întâlnit în oraş sau în natură pentru ca apoi să se facă o sesizare către autorităţile în măsură să intervină.
Aplicaţia "Let's Do It, Romania" poate fi descărcată de pe platforma Google Play, iar persoana care constată prezenţa deşeurilor anunţă locul în care se află gunoaiele, natura acestora estimează cantitatea şi trimite o fotografie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Datele sunt verificate de "Let's Do It, Romania!", care sesizează la rândul său autorităţilor competente să salubrizeze zona prezenţa deşeurilor în locul respectiv.
În acelaşi timp, reprezentanţii "Let's Do It, Romania!" spun că este foarte important ca cei care folosesc aplicaţia să ofere şi date legate de identitatea celor care au depozitat deşeurile în locul respectiv, pentru ca aceştia să fie sancţionaţi de autorităţi.
Echipa "Let's Do It, Romania!" va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un răspuns în maximum 30 de zile, durata prevazută de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată.
Prezentă la lansarea aplicaţiei, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a apreciat că aceastaeste "extrem de binevenită" şi că "pentru cetăţeni va fi mai uşor să intre în aplicaţie pentru a sesiza existenţa deşeurilor, decât să depună o petiţie scrisă la primărie pe marginea acestei probleme".
"Let's Do It, Romania!" a lansat, în luna mai, o campanie de strângere de fonduri pentru dezvoltarea aplicaţiei. La finalul lunii iunie, ONG-ul anunţa că s-a încheiat campania şi că a strâns 20 000 de dolari din donaţii individuale, dar şi din sponsorizări din partea unor companii private.
"Let's Do It, Romania!" s-a lansat în 2010, când a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională. Evenimentul, în cadrul căruia voluntarii strângeau deşeurile din toată ţara, a fost organizat până în 2013 inclusiv. "Let's Do It, Romania!" a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reuşit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22.500 de tone de deşeuri), iar media de deşeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31 la sută. În 2014, organizaţia a decis să se concentreze pe alte proiecte, cu impact pe termen lung.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe