Pe tot parcursul perioadei de semiconservare a instalaţiilor, salariaţii au beneficiat de salarii şi de celelalte drepturi câştigate prin negocierea contractului colectiv de muncă. Pentru a se evita degradarea utilajelor, dar şi alte probleme care ţin de siguranţa acestora, toate instalaţiile din Rafo au fost inertizate şi menţinute sub presiune cu azot, prin utilizarea gazului produs de noua instalaţie de azot din rafinărie.
Programul de modernizare la care se lucrează acum, bazat pe o investiţie de peste 350 de milioane de euro, se va încheia în toamna acestui an.
"Administraţia Rafo Oneşti, cu acordul investitorului, a lansat cel mai greu şi complex program de modernizare şi investiţii aplicat la nivelul societăţii după 1980. Prin proiect şi noua tehnologie, Rafo va renunţa la producţia de benzină, produs excedentar pe piaţa internă şi externă, şi va produce, după modernizare, motorină, gaze pentru chimizare şi produse aromate", a declarat Ion Marian, liderul Sindicatului Rafinorul, din cadrul Rafo Oneşti.
Activitatea rafinăriei a fost oprită în luna februarie 2008 pe o perioadă de doi ani, pentru derularea unui program de investiţii de peste 350 milioane de euro, iar între timp numărul salariaţilor Rafo a ajuns la aproape 1.300.
Citeşte şi: