CFR SA: Linia Galaţi-Târgu Bujor-Bârlad, afectată de inundaţii pe o lungime de 6,5 km

Secţia de circulaţie neinteroperabilă Galaţi-Târgu Bujor-Bârlad este afectată pe o lungime de 6,5 km, în urma inundaţiiolor din ultimele zile, a anunţat marţi CFR SA.

Urmărește
107 afișări
Imaginea articolului CFR SA: Linia Galaţi-Târgu Bujor-Bârlad, afectată de inundaţii pe o lungime de 6,5 km

Potrivit unui comunicat al companiei CFR SA, sectia de circulaţie Galaţi – Târgu Bujor - Bârlad face parte din infrastructura feroviară publică neinteroperabilă şi este închiriată unei companii private.

Această secţie de circulaţie a fost afectată de ploile abundente din ultimele zile, care au provocat inundaţii şi aluviuni.

Compania care a închiriat linia a notificat Sucursala Regională CF Galaţi cu privire la zonele afectate, dar şi Prefectura Galaţi pentru convocarea unei comisii mixte de constatare şi evaluare a pagubelor produse, urmând ca ulterior să se stabilească valoarea acestora.

În prezent, circulaţia trenurilor pe secţia neinteroperabilă Galaţi –Târgu Bujor - Bârlad este oprită. Pe această secţie circulau 23 de trenuri, operate de Transferoviar Călători.

„Din primele evaluări constatate pe teren, în zonele în care s-au retras apele, linia de cale ferată a fost afectată pe o distanţă cumulată de 6,5 km, unde terasamentul a fost spălat, ansamblul şină-traversă şi instalaţiile de comunicaţii TTR distruse în totalitate, iar toate clădirile de exploatare feroviară înregistrează pagube majore”, transmite CFR SA.

Compania arată că, pentru refacerea liniei, este nevoie de o lucrare de reparaţie capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici