Chimistul din spatele reţetei Nutella, Francesco Rivella, a murit la 97 de ani

Publicat: 15 02. 2025, 20:03
Actualizat: 15 02. 2025, 20:18

Francesco Rivella, unul dintre principalii arhitecţi ai succesului companiei Ferrero, a murit vineri, la vârsta de 97 de ani. Chimist specializat în bromatologie, Rivella a fost mâna dreaptă a lui Michele Ferrero timp de peste patru decenii, având un rol esenţial în perfecţionarea reţetelor unor produse emblematice precum Nutella şi Ferrero Rocher, scrie site-ul torinocronaca.it.

Născut în 1927, Rivella s-a alăturat companiei Ferrero în 1952, la doar 25 de ani, lucrând în laboratorul unde erau selectate materiile prime şi dezvoltate noile produse. Din 1973 până în 1993, a fost director adjunct de cercetare, coordonând laboratoarele din Italia, Germania şi Franţa.

Rivella şi-a însoţit adesea mentorul în călătorii prin Europa, studiind produse similare nu pentru a le copia, ci pentru a le îmbunătăţi. Abordarea a contribuit la inovaţii importante.

Moartea sa vine la zece ani de la dispariţia lui Michele Ferrero, fondatorul companiei.