Chirurgul care îşi punea iniţialele cu laser pe organele pe care le transplanta

  • Povestea chirurgului englez Simon Bramhall face înconjurul lumii.
  • El scria iniţialele numelui său cu laser, „gravându-le” pe organele pe care le transplanta.
  • S-a apărat astfel: „Aveam nevoie pentru a scăpa de stresul intervenţiilor”.
Urmărește
26150 afișări
Imaginea articolului Chirurgul care îşi punea iniţialele cu laser pe organele pe care le transplanta

Chirurgul care îşi punea iniţialele cu laser pe organele pe care le transplanta

În 2013, doctorul Simon Bramhall a transplantat un ficat la unul dintre pacienţii săi. Apoi, a folosit un fascicul electric pentru a grava literele „S” şi „B” pe organul pe care tocmai îl introdusese în corpul femeii.

Doctorul se „semnase” pe noul ficat al femeii. Un alt chirurg a descoperit iniţialele în timpul unei intervenţii chirurgicale ulterioare, când organul a cedat aproximativ o săptămână mai târziu.

Luni, Bramhall a fost exclus. Potrivit documentelor disciplinare oficiale, ficatul transplantat în 2013 este unul dintre cele două organe pe care le-a afectat în carieră. Întrebat de The Guardian, a spus că a făcut acest lucru pentru a scăpa de stres în timpul operaţiunilor de transplant lungi şi dificile. Pentru acele fapte rele, Bramhall a fost condamnat pentru agresiune în 2017 şi amendat.

Retrăgându-i licenţa, organizaţia care examinează plângerile împotriva medicilor din Regatul Unit, Medical Practitioners Tribunal Service, a constatat că acţiunile lui Bramhall erau „susţinute de un anumit grad de aroganţă profesională” şi că „subminau” încrederea oamenilor din profesiei medicale.

Bramhall, devenit medic în 1988, a folosit un coagulator cu fascicul de argon, pentru a-şi arde iniţialele pacienţilor la finalizarea operaţiilor, o dată în februarie 2013 şi din nou în august acelaşi an, potrivit documentelor disciplinare publicate de către serviciul judecătoresc.

Chirurgii folosesc fascicule electrice pentru a opri sângerarea în timpul operaţiilor şi pentru a marca o zonă în pregătire pentru procedurile viitoare. Aceste semne se vindecă de obicei şi dispar. Dar un ficat transplantat de Bramhall a fost deteriorat altfel, făcându-l incapabil să se vindece şi să ştergă iniţialele medicului, scrieBBC.

Bramhall a fost suspendat de la Spitalul Queen Elizabeth în 2013 şi şi-a dat demisia în luna mai următoare, când a declarat că a făcut „o greşeală”. În 2017, a pledat vinovat pentru două capete de acuzare şi a fost ulterior amendat cu 10.000 de lire sterline.

A scris o carte care l-a dat de gol

În decembrie 2020, Serviciul Tribunalului Medicilor i-a suspendat permisul medical de chirurg pentru cinci luni, considerându-l în continuare necalificat să practice medicina. Însă organizaţia l-a invitat să depună o scrisoare prin care afirmă că a putut să facă din nou exerciţii. Bramhall a făcut acest lucru, numind crimele sale „o eroare extremă de judecată”.

Înainte de a marca organele pacienţilor, Bramhall a fost un profesionist respectat. A scris mai multe lucrări de ficţiune împreună cu co-autorul Fionn Murphy. Cei doi s-au cunoscut în 2012, când Bramhall l-a operat pe Murphy şi, potrivit site-ului, i-a salvat viaţa.

Una dintre cărţile lor - The Letterman - este despre un chirurg demascat pentru că şi-a înscris iniţialele pe un donator de ficat, în timpul unei operaţii de transplant de salvare a vieţii, perturbând viaţa lui şi a pacientului său, în timp ce creează o furtună mediatică şi în lumea medicală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici