- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.05.2013, 17:36)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chiuariu: Susţinem împărţirea CSM în două consilii - unul al judecătorilor şi altul al procurorilor
Vicepreşedintele PNL Tudor Chiuariu a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor cu grupurile parlamentare ale PNL, că este susţinută, pentru revizuirea Constituţiei, ideea împărţirii CSM în două consilii şi schimbarea mecanismului de sancţionare a judecătorilor şi procurorilor.
Urmărește
158 afișări
Tudor Chiuariu (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)
"Am decis că e mai bine ca actualul Consiliu Superior al Magistraturii, care reuneşte şi reprezentanţii ai judecătorilor şi reprezentanţi ai procurorilor, să funcţioneze, de fapt, în două consilii separate, să avem un Consiliu Superior al Puterii Judecătoreşti şi să avem un Consiliu al Procurorilor", a spus Chiuariu.
El a precizat că liberalii consideră că nu este bine ca judecătorii şi procurorii aleşi să aibă atribuţii în sancţionarea judecătorilor şi procurorilor care i-au ales deoarece "e o contradicţie fundamentală şi un conflict de interese, care conduce la neexercitarea acestei atribuţii".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Senatorul PNL a precizat că este susţinută varianta ca nu Consiliul judecătorilor sau cel al procurorilor să facă sancţionarea magistraţilor, ci o comisie de disciplină numită de către consilii.
Chiuariu a menţionat că o altă prevedere în cazul magistraţilor este aceea de a fi instituit principiul "egalităţii de poziţie procesuală, a egalităţii de arme între acuzare şi apărare în procesul penal".
De asemenea, senatorul PNL a precizat că se pledează pentru egalitatea de tratament între contribuabil şi stat, astfel să nu existe un regim diferit între creanţele împotriva statului şi obligaţiile fiscale.
"Aşadar, să avem acelaşi regim juridic pentru creanţele împotriva statului şi pentru obligaţiile fiscale", a mai susţinut Chiuariu.
Raportul Forumului Constituţional va fi predat pe 27 mai Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, iar aceasta va începe, din 29 mai, să "lucreze într-un ritm cât se poate de intens", a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat, marţi, hotărârea Comisiei de revizuire a Constituţiei prin care se stabileşte ca Forumul constituţional să depună raportul până pe 27 mai, dată până la care mai pot depune amendamente şi parlamentarii.
Hotărârea Comisiei de revizuire a Constituţiei, prin care îşi modifică propriul regulament de funcţionare, a fost luată în data de 14 mai şi aprobată marţi de conducerea Camerelor, în cadrul şedinţei reunite a Birourilor permanente.
"În Comisia de revizuire am stabilit ca până pe 27 mai să se mai poată depune propuneri de modificare şi ca până la această dată să se prezinte şi raportul Forumului constituţional. Ca să poţi modifica regulamentul comisiei, e nevoie de aprobarea Birourilor permanente reunite", a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, chestorul Senatului Ioan Chelaru.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cazanciuc: Agreez ca atribuţii ale ministrului Justiţiei în numirea procurorilor să treacă la CSM
Citește și: CSM: Judecătorii şi procurorii pot fi masoni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe