Cîmpeanu răspunde profesorilor care se plâng că sunt trimişi la şcoală nevaccinaţi

  • 20.000 de angajaţi din educaţie au fost vaccinaţi, 113.000 sunt programaţi în platformă dintr-un total de 340.000, declară ministrul Educaţiei.
  • Sorin Cîmpeanu spune că două inspectorate şcolare au primit „cartonaş galben” pentru înscrierea tardivă a angajaţilor.
Urmărește
16510 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu răspunde profesorilor care se plâng că sunt trimişi la şcoală nevaccinaţi

Sursa foto: Mediafaxfoto

În ce priveşte profesorii care se plâng că sunt trimişi la şcoală nevaccinaţi, Sorin Cîmpeanu a spus, duminică seară, la Digi24, că numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ: „De îndată ce acest factor va putea fi gestionat, rămâne în picioare intenţia - angajamentul de prioritate acordată personalului din învăţământ”.

Întrebat cine este de vină pentru că a fost temporizată atât de mult înscrierea în platformă a profesorilor, ministrul a spus că personalul din învăţământ se află „detaşat” pe prima poziţie ca fiind cel mai numeros.

„La ora la care vorbim sunt 113.000 programări în platformă, sunt 20.000 de persoane vaccinate. Personalul din învăţământ este 340.000. (...) Dacă mă întrebaţi despre cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, sunt 126.000 de persoane”, a declarat ministrul.

Întrebat, de asemenea, de ce angajaţii din educaţie au ajuns pe platforma de programare foarte, Cîmpeanu a răspuns că, de îndată ce a început programarea personalului din cea de-a doua categorie, a cerut tuturor şcolilor şi universităţilor să introducă listele de angajaţi în platformă pentru ca mai apoi angajaţii să se poată regăsi acolo şi programările să le fie validate.

Moderatorul a insistat spunând că programarea a venit mult după ce alte instituţii esenţiale o făcuseră deja. „Cu excepţia a două inspectorate care au tergiversat nepermis de mult aceste lucruri, toate inspectoratele au cerut şcolilor să fie înscrişi în sistem angajaţii. Acest lucru s-a făcut cu maxim posibil de celeritate”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Cele două inspectorate sunt din Caraş-Severin şi Galaţi.

„Am trimis un avertisment, un fel de cartonaş galben”, a adăugat acesta.

De asemenea, ministrul a fost întrebat de ce în septembrie, când situaţia epidemiologică era mult mai bună decât acum, le spunea profesorilor, elevilor şi părinţilor să stea acasă ca să nu se îmbolnăvească, iar acum, când a apărut tulpina britanică şi când încă sunt 1.000 de bolnavi la terapie intensivă, le spună să meargă la şcoală nevaccinaţi, 30 de copii într-o în aceeaşi clasă, ministrul a răspuns: „Exact cum merg, de exemplu, în Franţa. (...) Nu cred că este o dublă măsură pentru că retrospectiv avem lucrurile mai clare”.

În final, chestionat despre momentul efectiv al vaccinării profesorilor nevaccinaţi până acum, Cîmpeanu a declarat că va fi „de îndată ce va fi disponibil un număr suficient de vaccin, de îndată ce AstraZeneca va începe să fie livrat”.

În ce priveşte situaţiile speciale, când un elev are contraindicaţie de a merge la şcoală, ministrul a spus că acesta trebuie să aibă acces la ore, motiv pentru care este nevoie de videocamere: „Pentru asta Ministerul Educaţiei a lansat o achiziţie. În data de 4 februarie vor fi deja disponibile 60.000 de laptopuri şi un număr important de videocamere”. Copilul care are contraindicaţie va putea urmări orele de acasă.

Totodată, dacă un profesor are contraindicaţii, „conducerea şcolii este datoare să asigure un program prin care orele acelui profesor să fie grupate într-o singură zi, în aşa fel încât elevii să poată învăţa online de acasă, o zi pe săptămână, la disciplina respectivului profesor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici