- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (13.11.2020, 17:01)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci aparate de ventilaţie mecanică au fost donate Spitalului Victor Babeş din Timişoara
- Cinci aparate de ventilaţie mecanică au fost donate Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş din Timişoara.
- Noile echipamente vor fi folosite pentru tratamentul bolnavilor de Covid-19.
Urmărește
223 afișări
Cinci aparate de ventilaţie mecanică au fost donate Spitalului Victor Babeş din Timişoara
Cinci aparate de ventilaţie mecanică pentru pacienţii cu dificultăţi majore în respiraţie au ajuns vineri la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş din Timişoara. Dispozitivele medicale sunt folosite pentru ventilaţia invazivă şi non invazivă, dar şi în situaţia în care este necesar transportul pacientului intubat.
Aceste aparate asigură concentraţia de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan. Prin conectarea la un asemenea ventilator mecanic, pacientul primeşte volumul de aer necesar funcţionarii organismului. Cele cinci ventilatoare vor fi instalate în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS COV 2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Aceste aparate de ventilaţie mecanică, primite în plină pandemiei, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilaţie egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS COV 2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflaţi în stare critică dispozitivul preia practic întreaga funcţie respiratorie a pacientului”, a explicat Mirela Porosnicu, coordonatoruk Secţiei ATI a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara.
Donaţia de ventilatoare are valoarea de 75.000 de Euro şi a fost făcută de o companie care are mai multe drogherii în România.
„La nivelul grupului dm au fost achiziţionate 15 ventilatoare şi am reuşit să alocăm cinci pentru Timişoara, pentru spitalul Victor Babeş. Achiziţia este în valoare de 75.000 de euro, sunt produse noi, cumpărate special cu această ocazie. Ne-am dorit mult să venim către Timişoara, în sprijinul comunităţii locale şi sperăm că achiziţia va fi de mare ajutor în bătălia pe care ştim că o duce acest spital cu coronavirusul”, a declarat Cristian Crişan, administrator filialei din România.
Autorităţile locale anunţă că vor încerca să aducă la Timişoara şi alte aparate.
„În cadrul proiectului nostru “Oxigen pentru Timişoara” vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen şi chiar cu ventilatoare. Ne ajută foarte mult în tratarea pacienţilor aflaţi în stare foarte gravă. Tot astăzi, impreună cu un grup de ONG-uri din Timişoara, cu Fundaţia Comunitară Timişoara, vrem să iniţiem un call către populaţie, către firmele din Timişoara, pentru a face donaţii pentru achiziţia de concentratoare de oxigen. Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile“, a spus Dominic Fritz primarul Timişoarei.
În dotarea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara mai sunt 22 de aparate de ventilaţie mecanică. Alte şase asemenea dispozitive au fost transferate unor unităţi sanitare implicate în lupta anti-COVID 19.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe