Cinci pacienţi de la Spitalul de Urgenţă din Craiova, depistaţi cu bacteria clostridium difficile

O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce cinci pacienţi au fost depistaţi cu bacteria clostridium difficile, cunoscută ca "bacteria ucigaşă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1405 afișări
Imaginea articolului Cinci pacienţi de la Spitalul de Urgenţă din Craiova, depistaţi cu bacteria clostridium difficile

Cinci pacienţi de la Spitalul de Urgenţă din Craiova, depistaţi cu bacteria clostridium difficile (Imagine Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a fost sesizată cu privire la cele cinci cazuri de pacienţi depistaţi cu bacteria clostridium difficile de către conducere Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Managerul unităţii medicale, Bogdan Fănuţă, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că patru dintre pacienţi au fost deja externaţi.

"Noi am înştiinţat Direcţia de Sănătate Publică, aşa cum facem de fiecare dată când constatăm astfel de cazuri. Este vorba de şase pacienţi, cu vârste de peste 50 ani, dar dintre care cinci sunt diagnosticaţi cu clostridium. Dintre aceştia patru au fost deja externaţi, mai este unul singur internat pe secţie. Este vorba de doi pacienţi care au fost în secţia de Neurologie, doi la Terapie Intensivă, unul care este venit din Dermatologie, prin transfer şi cel care este în continuare la Neurologie. Un alt pacient care a avut simptome, diaree, a fost testat de două ori şi s-a constatat că nu clostridium este responsabilă”, a declarat Bogdan Fănuţă.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj face verificări.

"Sunt inspectorii sanitari în control, sunt luate probe şi în funcţie de rezultate vom lua măsurile ce se impun. Dacă este cazul să fie făcută o nouă dezinfecţie”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Săntate Publică Dolj.

Clostridium difficile este una dintre cel mai des întâlnite bacterii în spitale. Medicii spun că tratamentul îndelungat cu antibiotice poate afecta flora bacteriană, iar atunci se creează mediul propice pentru dezvoltarea clostridium difficile. Bacteria provoacă o diaree severă şi implicit deshidratare, putându-se ajunge la deces.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici