- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci parcuri, Pădurea Băneasa şi baza sportivă Dinamo, igienizate pentru combaterea ţânţarilor
Parcurile Bordei, Herăstrău, IOR, Floreasca şi Circ, Pădurea Băneasa, baza sportivă Dinamo şi vegetaţia din zona străzii Jandarmeriei vor fi igienizate, vineri noapte, pentru combaterea ţânţarilor, după ce alte opt noi cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate.
Cinci parcuri, Pădurea Băneasa şi baza sportivă Dinamo, igienizate pentru combaterea ţânţarilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Primarul general Sorin Oprescu a cerut operatorului care se ocupă de igienizarea în Capitală să intensifice tratamentele de combatere a ţânţarilor, având în vedere apariţia unor noi cazuri de infectare cu virusul West Nile în Bucureşti, se arată într-un comunicat de vineri al municipalităţii.
"Până când autorităţile competenţe vor efectuă o anchetă epidemiologică pentru a depista locul şi sursa de infestare a cazurilor din Bucureşti (având în vedere că boală se manifestă la 2-3 săptămâni de la înţepătură), Primarul General a dispus aplicarea tratamentelor şi în spaţiile verzi din celelalte zone de pe teritoriul Bucureştiului, în plus faţă de tratamentele programate încă din luna iulie", a precizat sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
De asemenea, edilul Capitalei le-a cerut inspectorilor municipalităţii să înceapă verificarea imobilelor cu subsoluri inundate.
Reprezentanţii municipalităţii au precizat că Primăria Capitalei continuă planul de igienizare început în 6 iulie, fiind aplicate tratamente de combatere a ţânţârilor în parcuri, cimitire, grădini, în alte spaţii verzi, dar şi în blocuri, subsoluri şi casele scărilor.
Operatorul responsabil cu igienizarea în Capitală comunică în sistem de urgenţă cu Primăria Capitalei, care la rândul său anunţă primăriile de sector privind măsurile ce trebuie luate.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, este monitorizată cu precădere zona de sud a Bucureştiului, cu potenţial crescut în dezvoltarea coloniilor de ţânţari.
Totodată, Primăria Capitalei menţine o comunicare permanentă cu Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică şi Recepţie, pentru ca măsurile dispuse să poată fi aplicate în regim de urgenţă.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate de Institutul Cantacuzino, după ce la începutul săptămânii erau anunţate şapte îmbolnăviri, dintre care două decese.
Numărul îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 15, dintre care patru în judeţul Constanţa, două în Mureş, şi câte un caz în Bucureşti, Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi, Sibiu şi Teleorman.
Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsuri de protecţie, printre care să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice de îndepărtare a acestora, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze recipientele de apă stătută.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită intensificarea colaborării Direcţiilor de Sănătate Publică cu prefecturile şi administraţiile publice locale, pentru punerea în aplicare a măsurilor specifice de prevenire, cum ar fi, de exemplu, dezinsecţiile.
Infecţia West Nile apare la adulţi şi poate avea efecte mai grave în cazul persoanelor care au alte boli asociate. În cazul copiilor, infecţia cu virusul West Nile trece, de regulă, neobservată.
Primele semne de boală pot fi febra, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin în trei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au aceste simptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina