Cinci persoane, arestate preventiv pentru fraudarea firmei Western Union

Cinci persoane acuzate de tranzacţii frauduloase după ce au spart baza de date a firmei de transfer de bani Western Union au fost arestate preventiv, joi seară, de Tribunalul Prahova, patru dintre acestea fiind în arest, iar cea de-a cincea dată în urmărire generală.

Urmărește
394 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane, arestate preventiv pentru fraudarea firmei Western Union

Cinci persoane, arestate preventiv pentru fraudarea firmei Western Union (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, Tribunalul Prahova a emis, joi seară, mandate de arestare pe numele a cinci persoane implicate în transferuri ilegale de bani după ce au spart baza de date a firmei Western Union.

Cele cinci persoane sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la sisteme informatice, transfer ilegal de date şi efectuare de operaţiuni frauduloase prin intermediul sistemelor informatice, valoarea prejudiciului fiind estimată la 100.000 de dolari americani.

Patru dintre cele cinci persoane se află în arest, ele fiind reţinute de către procurori încă de miercuri, iar cea de-a cincea persoană a primit mandat de arestare în lipsă, aceasta urmând a fi dată în urmărire generală, a precizat procurorul Ionuţ Botnaru.

Anchetatorii au stabilit că faptele de care cei cinci sunt acuzaţi s-au petrecut în perioada 2009 - 2010.

Şeful DIICOT Ploieşti a precizat că niciun client Western Union nu a fost prejudiciat în urma operaţiunilor frauduloase derulate de acest grup infracţional şi că procurorii au date că respectivii suspecţi au acţionat în acelaşi fel şi în cazul altor firme de transfer de bani.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut percheziţii, miercuri, în cinci locuinţe din Bucureşti, Târgovişte şi Câmpina, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au făcut tranzacţii frauduloase după ce au spart baza de date a Western Union.

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, autorităţile au verificat două locuinţe din Bucureşti, alte două din Târgovişte şi una din Câmpina, aparţinând unor persoane suspectate că au făcut tranzacţii informatice ilegale.

Procurorii au stabilit că nucleul grupului infracţional cercetat în acest caz, având cunoştinţe informatice foarte bune, a spart baza de date a firmei de transfer de bani Western Union şi a făcut online tranzacţii reale, efectuând plăţi ilegale către mai multe persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici