- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.03.2015, 09:10)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci persoane suspectate că falsificau documente de identitate şi permise de conducere, arestate
Cinci persoane, despre care procurorii au suspiciuni că falsificau sau intermediau obţinerea unor documente de identitate şi permise de conducere falsificate, contra sumei de 1.100 de euro, au fost arestate pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Urmărește
269 afișări
Cinci persoane suspectate că falsificau documente de identitate şi permise de conducere, arestate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Cele cinci persoane - Nelu Pop, Dănuţ Georgel Codrea, Gheorghe Sorin Dodin, Ştefan Cosmin Bârsan şi Dorina Pop - sunt suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii,
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Procurorii notează, în referatul cu propunere de arestare, că inculpaţii au constituit o grupare care acţiona în vederea identificării unor persoane interesate sa procure documente de identitate falsificate.
"Aceştia falsificau sau intermediau obţinerea unor documente de genul celor anterior menţionate contra cost. Cu titlu de exemplu, în schimbul intermedierii obţinerii unei cărţi de identitate sau a unui permis de conducere falsificat percepeau o sumă de circa 1.100 de euro", arată Parchetul de pe lângă instanţa supremă.
Astfel, membrii grupării identificau persoane interesate să obţină documente falsificate şi preluau de la acestea a fotografiilor în format electronic, dar şi a unele date necesare contrafacerii documentelor (vârsta, zona de domiciliu ce se doreşte să se menţioneze în document).
Urma, mai apoi, falsificarea propriu-zisă a documentelor, operaţiune realizată de Ştefan Bârsan, la domiciliul acestuia, pe baza datelor şi a pozelor puse la dispoziţie de către intremediari, şi predarea lor ulterioară beneficiarilor prin intermediul aceloraşi persoane.
Procurorii mai spun că persoanele care predau buletinele falsificate îi asigurau pe clienţii lor că documentele contrafăcute sunt de o bună calitate, că acestea conţin date reale de stare civilă, respectiv CNP, domiciliu şi numele şi prenumele, "lăsându-le astfel impresia că au influenţă asupra unor funcţionari competenţi pentru a-i determina să îndeplinească acte contrare atribuţiilor de serviciu, respectiv de a le furniza aceste date reale de stare civilă şi materiale originale, necesare confecţionării acestor documente".
În acest caz, anachetatorii au făcut mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri, precum: formulare şi înscrisuri referitoare la transferuri bani, înscrisuri olografe reprezentând mai multe persoane şi seriile cărţilor de identitate ale acestora, suporturi optice, terminal mobil, cerneluri speciale, folii de plastic pentru laminare, chinegrame, imprimante şi scannere performante sau laminatoare.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe