- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci persoane, trimise în judecată pentru înşelarea a zeci de persoane privind contracte imobiliare
Cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie, care le acuză că au înşelat peste 70 de persoane în legătură cu executarea unor contracte de construire sau de vânzare - cumpărare a unor apartamente, prejudiciul cauzat fiind de peste 6,5 milioane de lei, informează DNA.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi i-au trimis în judecată pe Teodor Coman (fost Similiac), Cezara - Violeta Coman (fostă Similiac), Marius - Bogdan Chiriac, Iulian - Vasile Ilie şi Mihai Condrea, acuzaţiile în acest dosar fiind de înşelăciune, spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, la uz de fals şi la participaţie improprie la fals intelectual, toate în formă continuată şi instigare la infracţiunea de efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor şi rezultatelor financiare reflectate în bilanţul contabil.
De asemenea, procurtorii DNA cercetează şi activitatea firmelor Grupul 5 Instalaţii, Construcţii, Montaj SRL Iaşi, Trustul de Construcţii Moldova SRL Iaşi, Agi ranus SRL Leţcani şi Antrepriza Nouă pentru Locuinţe SRL Iaşi, persoane juridice acuzate de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 3 iunie 2006 – 10 august 2009, la diferite intervale de timp, Teodor Coman, Cezara-Violeta Coman, Marius-Bogdan Chiriac, Iulian-Vasile Ilie, sprijiniţi de Mihai Condrea au indus şi menţinut în eroare 73 persoane în legătură cu încheierea/executarea a de 66 contracte de construire sau/şi de vânzare/cumpărare a unor apartamente amplasate la mansarda unor blocuri situate în diferite zone din Iaşi.
Potrivit procurorilor, firmele constructoare au încheiat contractele în condiţiile în care nu deţineau autorizaţiile legale necesare (autorizări în lipsa cărora imobilele nu puteau fi racordate la reţelele de gaz, curent electric, apă, canalizare şi nu puteau fi înstrăinate prin act autentic către părţile vătămate), iar banii încasaţi de la persoanele păgubite s-au folosit de către inculpaţi în alte scopuri decât pentru executarea lucrărilor (achiziţii de bunuri imobile, creditarea unor terţe firme), împrejurări pe care, dacă părţile vătămate le-ar fi cunoscut, nu ar mai fi încheiat contractele în cauză.
Cele 73 de persoane care au încheiat contracte cu firmele sus-menţionate au fost păgubite cu suma de 6.546.333,67 lei.
Această sumă, provenită din contractele încheiate cu persoanele înşelate, a fost introdusă în circuitul financiar al firmelor constructoare pentru a fi utilizată ulterior în interes propriu, de către inculpaţi.
În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea acuzaţilor.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO