Cine a fost Brent Renaud, jurnalistul american ucis în Ucraina

Bărbatul în vârstă de 51 de ani şi-a început cariera acoperind atacurile teroriste din 11 septembrie din New York şi războiul ulterior din Afganistan.

Urmărește
1131 afișări
Imaginea articolului Cine a fost Brent Renaud, jurnalistul american ucis în Ucraina

Cine a fost Brent Renaud, jurnalistul american ucis în Ucraina

Jurnalistul american Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, a fost ucis lângă Kiev. Bărbatul şi colegul său rănit, Juan Arredondo, filmau refugiaţi care fugeau din Irpin când au fost împuşcaţi în dreputl unui punct de control. Renaud a fost împuşcat în gât şi a murit pe loc, în timp ce colegul său a fost transferat la spital.

Ukrinform a dat vestea. „Ocupanţii ucid cu cinism până şi jurnaliştii presei internaţionale care încearcă să arate adevărul despre atrocităţile trupelor ruse din Ucraina. Un corespondent New York Times în vârstă de 51 de ani a fost împuşcat împuşcat astăzi la Irpin. Un alt jurnalist este rănit”, s-a spus pe reţelele de socializare.

„Suntem profund întristaţi să aflăm de moartea lui Brent Renaud. Brent a fost un regizor talentat, care a lucrat ani de zile cu New York Times, a sris pe Twitter ziarul american. Deşi a lucrat cu Times în trecut (cel mai recent în 2015), nu a fost repartizat la niciun serviciu pentru Times în Ucraina”. Informaţiile că a lucrat pentru Times au circulat pentru că purta o insignă de presă a celor de la Times pe care o primise cu mulţi ani în urmă.

Brent Renaud, născut pe 2 octombrie 1971 în Tennessee, a fost un realizator de documentare şi fotograf care şi-a început cariera acoperind atacurile teroriste din 11 septembrie din New York şi războiul ulterior din Afganistan. Pentru New York Times, a urmărit cutremurul din Haiti, războiul drogurilor din Mexic şi a produs serialul TV „Off to War” despre o unitate a Gărzii Naţionale desfăşurată în Irak.

Brent a regizat mai multe proiecte de televiziune şi film, inclusiv documentarul HBO „Dope Sick Love” şi serialul TV câştigător al premiului Peabody, „Last Chance High”.

În timpul anului său de bursă, Renaud a studiat efectele traumei şi bolilor mentale şi emoţionale asupra ratelor sărăciei şi violenţei în America.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici