Experţii spun că noul lux după pandemie va fi mâncarea sănătoasă şi wellness-ul.
Consumul de avocado în Europa ar urma să crească cu 12% în 2020, aşa că vom vedea o creştere explozivă în următorii şase-opt ani pentru acest fruct, arată datele Bloomberg.(SINCRON)
Lygia Alexandrescu, nutriţionist: În primul rând, grăsimile mononesaturate sunt grăsimile aşa zis sănătoase, iar avocado face parte din alimentele care conţin aceste grăsimi. Undeva, după un an, practic putem introduce la copiii care sunt hrăniţi artificial, deci cu formulă de lapte putem merge chiar mai devreme, undeva la 7-8 luni. Deci da, categoric, comportamentul alimentar a crescut, s-a modificat în acest sens şi avocado este căutat şi chiar consumat.
Mădălina spune că a început să mănânce avocado de când a apărut în România şi nu regretă. Statisticile o impresionează şi crede că mâncăm destul de sănătos pentru o ţară atât de săracă. Totuşi, ea consideră că acest trend a apărut bursc, în pandemie.
Mădălina Vînătoru: Îmi şi place şi este şi o variantă sănătoasă. Avocado este un happy-medium, că are şi potasiu, are şi nişte grăsimi sănătoase, chestii de genul ăsta. Oricum, este o mâncare foarte pe trend, cu brunch-uri, cu toate astea. Aş zice că mănânc un avocado pe săptămână, chit că îl mănânc acasă sau merg în oraş. În martie-aprilie erau câteva cazuri şi toată lumea era acolo, că hai să fim sănătoşi.