- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.04.2019, 07:39)
- Departamentul Social - Mediafax
Cine este Bogdan Licu, cel care preia funcţia de procuror general interimar
Bogdan Licu, procurorul general interimar, a mai deţinut această funcţie după demisia fostului procuror general Tiberiu Niţu, timp în care a cerut redeschiderea anchetei în dosarul Revoluţiei. În martie 2016, el a renunţat la titlul de doctor, din cauza suspiciunilor de plagiat.
Urmărește
4480 afișări
Cine este Bogdan Licu, cel care preia funcţia de procuror general interimar
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 19 aprilie, ca Bogdan Licu să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Augustin Lazăr, mandatul acestuia din urmă încheindu-se pe 27 aprilie.
Procurorul Bogdan Licu are 50 de ani şi este adjunct al procurorului general Augustin Lazăr din 16 mai 2016. Procurorii CSM au decis delegarea lui Bogdan Licu chiar dacă în funcţia de prim-adjunct al procurorului general este Laura Oprean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
El a fost acuzat, în 2011, că şi-ar fi plagiat teza de doctorat cu titlul “Corupţia - risc major la adresa securităţii naţionale”, obţinută la Academia Serviciului Român de Informaţii, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea. Ulterior, în urma scandalului, a solicitat Academiei de Informaţii Mihai Viteazul retragerea titlului de doctor. În luna iulie a anului trecut, Bogdan Licu preciza, pentru MEDIAFAX, că neagă orice acuzaţie de plagiat.
Nu este pentru prima dată când Bogdan Licu va conduce, interimar, Parchetul General. El a mai deţinut această funcţie după demisia fostului procuror general Tiberiu Niţu, iar în acea perioadă, a cerut redeschiderea anchetei în dosarul Revoluţiei, trimis recent în judecată.
Potrivit CV-ului său, din 2013 până în 2016, Licu a fost prim-adjunct al procurorului general. Din ianuarie 2013 până în mai 2013 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, de unde a fost detaşat la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, ca reprezentant al Parchetului General. Între februarie 2012 şi ianuarie 2013, Licu a fost detaşat de la Parchetul Tribunalului Bucureşti la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a fost consilier al preşedintelui. De altfel, Licu a fost ales membru al CSM între 13 ianuarie 2010 şi 17 februarie 2012 după ce, din ianuarie 2009 până în ianuarie 2010, a fost vicepreşedinte al Consiliului.
La Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost, în 2006, în 2005 şi 2003, şef al Secţiei de urmărire penală, activitate întreruptă cât a fost detaşat şi la Cancelaria primului ministru, în anul 2005, la Departamentul de luptă anti-fraudă. La Parchetul Tribunalului a fost mai întâi simplu procuror, promovat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3, unde avea ca atribuţii coordonarea activităţii penale a Secţiei 11 de Poliţie din Capitală.
Licu are un master în relaţii internaţionale şi integrare europeană la Şcoala Superioară de Studii Politice şi Administrative, obţinut în 2006 şi mai multe specializări în antifraudă.
A absolvit Colegiul Superior de Siguranţă Naţională al Serviciului Român de Informaţii prin Academia Naţională de Informaţii şi a urmat, de asemenea, cursuri de specializare în domeniul combaterii contrafacerii în SUA.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Udrea, despre campania electorală: Şi acum sunt candidaţi susţinuţi de facţiuni din servicii secrete/ Fostul ministru susţine că Liviu Dragnea duce o luptă împotriva „statului paralel”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe