Cine este Crin-Nicu Bologa, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DNA

Crin-Nicu Bologa, propunerea pentru şefia DNA, este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj,iar în trecut a deţinut funcţia de şef al DNA Cluj. În proiectul său, Bologa a scris că vrea ca inculpaţii să intre în DNA prin altă uşă de acces, pentru a nu mai fi surprinşi de presă.

Urmărește
3456 afișări
Imaginea articolului Cine este Crin-Nicu Bologa, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DNA

Cine este Crin-Nicu Bologa, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DNA

Crin Bologa, în vârstă de 47 de ani, este cel care a preluat, la vârsta de doar 33 de ani, şefia DNA Cluj. Acesta şi-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în 1995, iar din 1999 şi până în 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Totodată, până în 2008 a condus parchetul teritorial DNA Cluj.

În prezent, Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

În 2016, procurorul a fost dat în judecată de trei inculpaţi vizaţi într-un dosar pentru că ar fi dat informaţii presei, dar sentinţa finală i-a fost una favorabilă.

În cadrul interviului susţin la Ministerul justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DNA, Bologa a susţinut că trebuie identificate soluţii pentru ca inculpaţii să nu mai fie expuşi mediatic şi să poată intra pe căile de acces secundare.

„Pentru că s-au plâns foarte multe din persoanele cercetate că au fost linşate mediatic prin intrarea pe uşa principală a DNA. Persoanele arestate aduse la DNA pot intra la sediul central pe uşa din spate şi, punctual, la fiecare serviciu teritorial va trebui găsită o soluţie. (…) În foarte multe cazuri expunerea mediatică le aparţine şi inculpaţilor, ca şi avocaţilor acestora, şi atunci va trebui identificată această posibilitate la care pot apela în momentul în care vor fi citaţi şi nu vor să fie expuşi public, ştiind faptul că în faţă la DNA sunt permanent televiziunile şi ziariştii, o cale de acces prin spatele instituţiei, să fie accesul cu maşina acolo, sigur, sub controlul pazei, astfel încât să nu fie expuşi public şi să nu mai apară ca şi cum DNA ar condamna dinainte oamenii şi ar linşa mediatic înainte de a fi judecaţi şi condamnaţi”, a explicar procurorul.

La ieşirea din sediul Ministerului, Bologa a criticat Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

„Existenţa Secţiei Speciale o văd ca pe o jignire la adresa procurorilor şi judecătorilor corecţi din ţara asta. S-a creat o instituţie numai pentru procurori şi judecători, ce nu a mai existat niciodată în această ţară, iar derapajele pot apărea şi în această secţie ca la orice altă structură de parchet”, a declarat Crin-Nicu Bologa în faţa jurnaliştilor.

Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit. Bologa are un autoturism Audi A3 şi un BMW X3. De asemenea, acesta are şi un credit de 60.000 de lei, scadent în 2021. Procurorul are două conturi în valoare de 6.916 lei, respectiv 80.277 lei. Crin Bologa a obţinut de la parchetul din Sălaj, un venit anual de 212.999 lei. Soţia sa, care lucrează la Serviciul de Probaţiune, avea un venit anual de 54.327 lei. Veniturile din chirii au fost de peste 5.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dna,
crin nicu bologa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici