- Home
- Social
- (21.04.2020, 17:54)
- Andreea Burnar
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine este, de fapt, doctorul Adrian Streinu-Cercel
- ”Vacanţa Mare”, planul lui Streinu-Cercel a fost respins public de autorităţi
- Streinu-Cercel, ianuarie: ”Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”
- Streinu-Cercel, după primul caz de coronavius în România: ”văd că se alertează şi ceilalţi care nu ar trebui”
- Astăzi, România are 482 de decese şi peste 9.240 de infectaţi
Urmărește
16704 afișări
Cine este, de fapt, doctorul Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, din Capitală, a venit cu un plan pentru perioada de după ridicarea stării de urgenţă, denumit ”Vacanţa Mare”. Acest plan prevede o serie de măsuri mult mai dure decât planul propriu-zis al stării de urgenţă. Spune să fie izolaţi în hoteluri toţi cei care au peste 65 de ani. Proiect care a fost deja respins public de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Şi Preşedintele României, Klaus Iohannis, a catalogat această propunere ca fiind una ”aberantă”.
Dacă priveşti în urmă, în luna ianuarie, la o săptămână după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii convocase Comitetul de Urgenţă, în faţa ameninţării globale a epidemiei, doctorul Adrian Streinu-Cercel spunea public că ţara noastră este ferită de orice risc.
”Focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus.”, spunea prof. dr. Streinu-Cercel în 27 ianuarie.
O lună mai târziu, pe 26 februarie, în România se confirma primul caz de coronavirus. După o zi, Streinu-Cercel apărea la televizor şi spunea că epidemia e treaba ”lumii medicale” şi îi lua peste picior pe cei care erau îngrijoraţi de coronavirus.
După primul caz de Covid-19 în România, Streinu Cercel a declarat: ”Văd că se alertează şi ceilalţi care nu ar trebui”. Tot atunci îţi transmitea că: ”noul virus este de 10 ORI MAI SLAB decât virusul gripal”.
A fost alertă sau nu, rămâne la alegerea ta. Cert este că suntem una din ţările europene cu cele mai puţine teste. Avem, însă, şi aici promisiuni. Streinu-Cercel te anunţa încă de luna trecută că se vor testa 10.000 de bucureşteni.
,,Nu trebuie să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească. Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor. Trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească.”
România a trecut, astăzi, pragul de 9.240 de cazuri de îmbolnăvire şi a raportat până acum peste 280 de decese provocate de coronavirus.
Să-ţi mai spun şi altele. Despre tragedia Colectiv! Doctorul Adrian Streinu- Cercel declara în decembrie, 2015, că răniţii de la Colectiv transferaţi în Belgia au fost colonizaţi.
,,Bolnavii nu sunt infectaţi cu nosocomiale, sunt doar colonizaţi”
Iar ”problemele” lui Streinu-Cercel nu se încheie aici. În 2018, Rise Project publica o investigaţie prin care arăta cum pacienţi care trec pragul Institutului ”Matei Balş” pleacă cu mult mai multe boli în fişă, fără ca ei să ştie. La vremea respectivă, toate acestea fiind demostrate cu dovezi. A păţit-o chiar fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care s-a internat pentru o gripă, dar a plecat mai bolnav.
Şi că tot veni vorba de gripă ... epidemiile l-au făcut celebru pe Streinu-Cercel. Vârf de audienţă a avut în 2005, când gripa aviară instala panica în ţară.
„Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceştia vor muri. Oamenii trebuie să ştie că ne aşteptăm la un virus foarte agresiv.” - Adrian Streinu-Cercel, iunie 2006
Să ştii că au murit doar câteva sute de mii de orătănii contaminate de păsările migratoare. În ţările cele mai afectate, precum Vietnam, Indonezia şi Thailanda, bilanţul se ridica la 87.
În 2009, Adrian Streinu-Cercel era primul român care se vaccina împotriva gripei porcine şi anunţa un alt dramatic nou pericol. Tot în toiul pandemiei de gripă porcină, profesorul îşi consolida o poziţie-cheie în aparatul guvernamental, cea de preşedinte al „Comisiei de boli infecţioase”. Însă, din 2016 Streinu nu mai are nici calitatea de membru.
De altfel, CV-ul lui Adrian Streinu Cercel este bogat. În 1984, pe vremea lui Ceauşescu, s-a angajat la Infecţiose în spitalul Colentina, după o perioadă la Direcţia de Sănătate Publică. În 1999, la reorganizarea spitalului, când s-a separat Institutul „Matei Balş”, fostul şef de secţie a preluat noul aşezământ. E manager de 19 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Ziua alegerilor din SUA: Măsuri de securitate, luate în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Planul Streinu-Cercel nu este singurul cu măsuri controversate. Care sunt cele mai neobişnuite măsuri adoptate de alte ţări care pregătesc redeschiderea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe