Cine este Giorgiana Hosu, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DIICOT

Giorgiana Hosu, propunerea Ministerului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, deţine în prezent funcţia de adjunct al Direcţiei şi a intrat în atenţia publică odată cu cazul Caracal, de care s-a ocupat. Hosu are peste 20 de ani de experienţă.

Urmărește
2520 afișări
Imaginea articolului Cine este Giorgiana Hosu, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DIICOT

Cine este Giorgiana Hosu, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DIICOT

Elena Giorgiana Hosu este, în prezent, adjunct al DIICOT. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activânnd ca adjunct al Direcţiei şi în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de 5 ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-finanicare al instituţiei.

După ce Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Hosu a preluat interimatul.

În ultima perioada, Georgiana Hosu a fost în atenţia reflectoarelor pentru că s-a ocupat de cazul Caracal. Recent, la interviul pentru ocuparea funcţiei de şef al DIICOT din faţa comisiei din Ministerul Justiţiei, Hosu a recunoscut faptul că în dosarul Caracal instituţia a avut deficienţe de comunicare.

Procurorul a spus că îşi asumă comunicarea defectuoasă de care a dat dovadă instituţia în cazul Caracal, însă anchetatorii au lucrat eficient.

„Acest caz a generat o foarte puternică emoţie publică şi pot să înţeleg că oamenii au simţit că sunt insuficient apăraţi. Pe de altă parte, daca au existat deficienţe în comunicarea publică, dacă nu am fost suficient de deschişi în comunicarea publică, e un lucru pe care eu trebuie să mi-l asum. Din perspectiva cealaltă, a urmăririi penale, colegii mei au fost extraordinar de efciienţi, foarte bine pregătiţi, atât procurorii cât şi poliţiştii. Au făcut un lucru foarte bun şi au finalizat dosarul astfel încât probele administrate acolo şi readministrate în faţa judecătorului să conducă la condamnarea definitivă”, a declarat Giorgiana Hosu la acel moment.

Acesta nu a fost singurul caz de renume al adjunctului DIICOT (in lipsa unui şef, a preluat atribuţiile Direcţiei). Hosu s-a ocupat şi de dosarul omului de afaceri Hassan Awdi, condamnat la 8 ani de închisoare pentru falimentarea CFR Mesagerie dar şi de dosarul Manhattan al lui Omar Hayssam în care a fost condamnat la 24 de ani de închisoare.

Potrivit declaraţiei sale de avere, aceasta are un credit în valoare de 45.000 lei, scadent la finele lui 2020 şi venituri anuale de la PICCJ, DIICOT, in valoare de 10.844 lei, respectiv 98.854 lei.
Soţul lui Hosu, care lucrează la Centrul pentru despăgubiri, are un venit anual de 89.622 lei si o pensie de la MAI in valoare de 124.800 lei pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hosu,
diicot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici