Cine este sportivul preferat al francezilor

Fostul fotbalist Zinedine Zidane, retras în iulie 2006, rămâne sportivul preferat al francezilor, deşi nu mai este în activitate, se arată într-un sondaj al publicaţiei Journal de Dimanche.

Urmărește
214 afișări
Imaginea articolului Cine este sportivul preferat al francezilor

Cine este sportivul preferat al francezilor

La întrebarea: "Puteţi spune un sportiv retras sau în activitate, în viaţă sau decedat, francez, care contează cel mai multe pentru voi în universul sportului?", Zinedine Zidane a fost primul cu 34,1 la sută din voturi, urmat de Sebastien Loeb (24,8%), de opt ori campion mondial de raliu, şi de Yannick Noah (24,7%), câştigător la Roland-Garros în 1983.

Dintre primii trei sportivi, doar Sebastien Loeb este încă în activitate.

Locul patru a revenit tenismanului Jo-Wilfried Tsonga, urmat de fostul fotbalist, actual preşedinte al UEFA, Michel Platini, de rugbistul Sébastien Chabal, de fostul pilot de Formula 1, Alain Prost, de înotătoarea Laure Manaudou, de fostul judoka David Douillet şi de fostul maratonist Alain Mimoun.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1000 de persoane cu vârsta de peste 15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici