Cine să-i mai înţeleagă? Ministrul muncii anunţă „revenirea la muncă” ca temă de discuţie, dar vorbeşte despre şomaj

  • Ministrul muncii a anunţat că va vorbi într-o conferinţă despre revenirea la muncă, dar a vorbit mai mult despre vizita ei în Germania şi despre şomaj
  • Pe site-ul ministerului există de câteva zile un ghid de reîntoarcere la muncă
  • Peste 1,5 milioane de români se află în şomaj tehnic din cauza crizei
Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Cine să-i mai înţeleagă? Ministrul muncii anunţă „revenirea la muncă” ca temă de discuţie, dar vorbeşte despre şomaj

Cine să-i mai înţeleagă? Ministrul muncii anunţă „revenirea la muncă” ca temă de discuţie, dar vorbeşte despre şomaj

Vineri, 22 mai 2020. ”Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, doamna Violeta Alexandru, şi secretarul de stat Tudor Polak vor susţine vineri, 22 mai 2020, de la ora 12.00, o declaraţie de presă on-line. Tema: revenirea la muncă.”

Aşa arată informarea de presă primită astăzi de jurnalitşti de la biroul de presă al ministerului muncii. Într-o intervenţie de aproape 30 de minute, în care a vorbit doar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, tema anunţată aproape că nu a fost deloc menţionată. De alfel, discursul ministrului s-a axat mai degrabă pe ceea ce a făcut în Germania, unde a vizitat abatoare în care lucrează români şi pe datele privind şomajul tehnic.

Revenirea la muncă este vitală pentru economie, în contextul în care 1,5 milioane de români se află azi în şomaj tehnic, iar alţi 400.000 şi-au pierdut locul de muncă în ultimele două luni din cauza crizei.

Trebuie să ştii că, totuşi, ministerul Muncii a publicat de câteva zile pe site-ul său un ghid de reîntoarcere la muncă. Într-un fişier PDF de 23 pagini, oficialii te învaţă să te distanţezi şi cum să te protejezi pentru a nu te infecta cu noul coronavirus dacă te întorci la serviciu.

Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecţi:

•           Angajatorii trebuie, printre altele, să informeze angajaţii cu privire la menţinerea distanţei sociale de minim 1,5 metri în toate zonele publice, a igienei riguroase a mâinilor, despre evitarea atingerii feţei cu mâinile nespălate.

•           Angajatorul mai trebuie să afişeze la intrare şi în locurile vizibile din unitate regulile de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru toate persoanele care intră în acel spaţiu cu privire la prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

•           Compania trebuie să organizeze căi de acces pentru public separate de cele ale angajaţilor şi să desemneze un responsabil pentru verificarea temperaturii tuturor persoanelor care intră în instituţie şi altele.

•           Angajatul e sfătuit să poarte echipament de protecţie, pe care să îl schimbe când ajunge la muncă, să respecte regulile de igienă, să evite spaţiile comune şi să dezinfecteze periodic suprafeţele şi obiectele pe care le atinge.

•           În cazul în care angajatul prezintă simptome ale infectării cu noul coronavirus, trebuie să anunţe imediat angajatorul şi să rămână acasă.

Mai multe informaţii cu privire la întoarcerea la muncă se găsesc în Ghidul publicat de minister.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici