Cine sunt jandarmii care au salvat fetiţa de nici doi ani, căzută în râul Tazlău

Plutonierul adjutant Sfârlog Florin şi sergentul major Balmuş Cătălin sunt jandarmii care au reuşit să salveze viaţa fetiţei de nici doi ani care a căzut duminică în râul Tazlău, judeţul Bacău.

46 afișări
Imaginea articolului Cine sunt jandarmii care au salvat fetiţa de nici doi ani, căzută în râul Tazlău

Cine sunt jandarmii care au salvat fetiţa de nici doi ani, căzută în râul Tazlău

Când au ajuns la faţa locului, Florin şi Cătălin au văzut-o pe mamă care era panicată şi încerca să-şi salveze copilul, care nu era conştient. Cei doi jandarmi au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor fetiţei şi i-au făcut manevre de resuscitare până când a dat semne că îşi revine şi a început să respire.

Copila de un an şi şase luni a fost preluată de cadrele medicale şi a fost stabilizată, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Plutonierul adjutant Sfârlog Florin are 45 de ani, este angajat al Jandarmeriei Române de 21 de ani şi de-a lungul carierei a salvat doi bătrâni din inundaţii şi viaţa unui băieţel în urma cu mai bine de 22 de ani, care s-a înecat chiar în acelaşi loc.

„Nu voiam să o pierd, avea momente când părea că îşi revine, când că o pierd, dar nu am renunţat şi i-am aplicat manevre de resuscitare până când am readus-o la viaţă.E greu să ai în faţa ochilor un suflet mic care dă să se stingă".

Sergentul major Balmuş Cătălin este angajat al Jandarmeriei Române din anul 2020 şi a contribuit la salvarea fetiţei.

„M-au încercat o mie de gânduri, că am şi eu acasă doi copii, că îmi doream din tot sufletul să o putem slava şi să o facem să respire, dar în acelaşi timp aveam şi misiunea grea de a o calma pe mama care era foarte panicată. Nu putem descrie în cuvinte ce sentimente ne-au încercat, dar cea mai mare bucurie este că fetiţa a trecut peste momentele grele şi este în afara oricărui pericol".

Duminică, o mamă a intrat în apă să îşi salveze cei doi băieţi căzuţi în râu, dar a alunecat şi a căzut cu fetiţa în apă. Au reuşit să iasă cu toţii din apă, dar fetiţa nu mai respira. Incidentul a avut loc în cartierul Slobozia, pe râul Tazlău, în apropierea podului de pe strada Victoriei din municipiul Oneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici