O româncă al cărei copil învaţă de Germania povesteşte cum se pregătesc pentru şcoală online în această ţară. La liceul unde învaţă fiica româncei părinţii beneficiază de asistenţă psihologică, beneficiind şi de bibliografie ca suport pentru a face faţă psihic pandemiei de COVID 19.
Mai mult, elevii din clasele mai mari fac baby-sitting iar conducerea şcolii iniţiază întâlniri la cafea sau degustare de vinuri pentru părinţi.
”Sunt la o şedinţă online cu liceul fetei mele, din Germania. Liceu internaţional. Să vă spun care sunt cele mai importante subiecte prezentate de echipa şcolii, ca să vă enervez:
– ce link-uri şi ce cărţi pot fi consultate de părinţi dacă se simt anxioşi, dezorientaţi, dezorganizaţi;
– cum analizăm un desen împreună care exprimă simbolic stările sufleteşti prin care poate trece un adult când copilul lui se readaptează la programul de şcoală. Desenul arată clar că e normal să simţim ce simţim şi there is light…
– unde sunt, pe platformă, numele şi contactele elevilor de clasă a XI-a şi a XII-a care s-au oferit să fie, după program, baby sitters pentru alte familii;
– cum şi când ne putem întâlni virtual, la cafea sau la wine tasting ca să fim unul altuia sprijin;
– unde, pe platforma şcolii, putem contacta alţi părinţi, pentru zilele de naştere ale copilului;
– cum anunţăm când şi de ce lipseşte copilul, cu explicaţii gen „un paragraf de scris”, a povestit Oana Moraru pe contul său de Facebook.