Cioloş: E nevoie de soluţii care să nu contravină drepturilor sociale, românii plătesc taxe în Marea Britanie

Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul britanic David Cameron, în contextul cerinţelor legate de piaţa muncii şi libera circulaţie a muncitorilor, despre găsirea unor soluţii care să nu contravină drepturilor sociale ale cetăţenilor UE, precizând că românii care merg să munceasă că Marea Britanie plătesc taxe.

Urmărește
3157 afișări
Imaginea articolului Cioloş: E nevoie de soluţii care să nu contravină drepturilor sociale, românii plătesc taxe în Marea Britanie

Dacian Cioloş după discuţia cu Cameron: Românii plătesc taxe în Marea Britanie (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Precizarea a fost făcută de premierul Dacian Cioloş în contextul în care la întrevederea ce a avut loc miercuri între cei doi oficiali s-a discutat despre propunerile pe care Marea Britanie le-a avansat pentru a rămâne în Uniunea Europeană. Cioloş a spus că "propunerile Marii Britanii de îmbunătăţire a activităţii Uniunii Europene" care să ducă la rămânerea acestui stat în UE pot fi susţinute de România, "în mare parte".

"Am discutat în partea a doua, sigur, despre, propunerile pe care Marea Britanie le are pentru a îmbunătăţi activitatea în cadrul Uniunii Europene şi pentru a duce astfel la o abordare pozitivă din partea Marii Britanii, privind rămânerea în Uniunea Europeană. În mare, propunerile făcute de Marea Britanie pot fi susţinute de România, cu excepţia chestiunii privind drepturile muncitorilor în Uniunea Europeană, libera circulaţie a lucrătorilor, a angajaţilor. Aici am insistat pe nevoia de găsi soluţii care să nu contravină drepturilor care sunt deja înscrise în legislaţia europeană, mai ales în privinţa drepturilor sociale, alocaţiilor sociale, dat fiind faptul că în cea mai mare parte, cel puţin românii care lucrează în Marea Britanie, merg acolo să muncească şi deci plătesc inclusiv taxe şi eu cred că se vor putea găsi pe viitor soluţii care să ţină cont de aceste preocupări ale României", a arătat Cioloş.

De asemenea, au fost trecute în revistă temele de pe agenda Consiliului European din 17-18 decembrie, Cioloş precizând că, în mare, România şi Marea Britanie au poziţii similiare, inclusiv în dosarul migraţiei şi în privinţa relaţiilor cu Rusia.

"În mare avem poziţii similare, atât în ce priveşte politica privind migraţia, cât şi politica privind relaţia cu Rusia, importanţa politicii de vecinătate a Uniunii Europene în zona de est a Uniunii Europene, deci, din acest punct de vedere, avem poziţii similare", a spus Cioloş.

Un alt subiect abordat a fost cel al dezvoltării relaţiilor economice bilaterale, premierul declarând că investitorii britanici sunt interesaţi de oportunităţile de afaceri din România.

"Am discutat despre relaţiile bilaterale care sunt în baza parteneriatului startegic pe care România îl are cu Marea Britanie, la un nivel intens, mai ales pe cooperarea privind securitatea, cooperarea militară în cadrul NATO, am insistat pe nevoia de a dezvolta mai mult relaţiile de cooperare economică, România are un potenţial de investiţii, de creştere economică ce poate fi valorificat şi cu atât mai mult de capital provenind din statele membre din Uniunea Europeană şi Marea Britanie pare interesată de acest lucru. (...) În cadrul preocupărilor care Guvernul le are de a lucra pe o viziune de dezvoltare economică pe termen mediu să dăm elemente mai concrete, mai precise investitorilor şi britanici legat de ce s-ar putea face în România", a declarat premierul Dacian Cioloş, miercuri, la Palatul Victoria, după întâlnirea pe care a avut-o cu prim-ministrul Marii Britanie, David Cameron.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici