Cioloş: Ministerul Sănătăţii pregăteşte pentru 2016 un program privind pacienţii cu arsuri

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un program destinat victimelor unor eventuale accidente similare celor de la clubul Colectiv pentru a se putea acţiona "în mod specific" atunci când este cazul, a anunţat, miercuri, premierul Dacian Cioloş, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul de Arşi.

Urmărește
242 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Ministerul Sănătăţii pregăteşte pentru 2016 un program privind pacienţii cu arsuri

Cioloş: Ministerul Sănătăţii pregăteşte pentru 2016 un program privind pacienţii cu arsuri (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Am văzut câţiva dintre accidentaţii de la Colectiv, mai ales dintre cei care încep să se recupereze şi încep să se recupereze atât fizic, cât şi psihic, pentru că au trecut printr-o traumă profundă, mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal", a spus Cioloş, la finalul vizitei.

În acest context, premierul a anunţat că ministerul de resort va elabora un program care va fi destinat tratării victimelor care au suferit afecţiuni similare celor de la clubul Colectiv.

"Dincolo de acest caz, am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii şi ministerul pregăteşte pentru anul următor un program pentru arşi pentru a putea acţiona în mod specific atunci când e cazul în astfel de situaţii", a spus prim-ministrul.

Totodată, el a anunţat că Guvernul urmează să decidă rambursarea costurilor pentru cei transportaţi în UE şi în afara UE, iar Ministerul Muncii va acorda un ajutor pentru însoţitorii celor care au fost sau sunt trataţi în România.

Premierul Dacian Cioloş a făcut, miercuri dimineaţă, o vizită la Spitalul de Arşi, unde se află 11 dintre cele 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internate în spitalele din Capitală.

Premierul Dacian Cioloş declara, sâmbătă, că i-a cerut ministrului Sănătăţii să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

"Am cerut ministrului Sănătăţii să continue să urmărească foarte atent situaţia persoanelor care au suferit arsuri şi anumite consecinţe de sănătate în urma accidentului de la Colectiv şi să am o informare periodică atât în privinţa evoluţiei situaţiei celor care sunt internaţi în ţară, cât şi a celor internaţi în străinătate", a spus Cioloş.

În spitalele din Capitală mai erau internate, marţi, 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt în stare critică şi gravă, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 39 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 11 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 5, la Spitalul Elias - 3, la Spitalul Militar Central - 4, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" şi la Institutul "C.C. Iliescu" - câte un pacient.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 42 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, doi în Germania, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

În spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă, dintre care cinci cu progrese punctuale, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care trei au decedat, ceilalţi şase pacienţi fiind în stare stabilă.

În Olanda au fost transferate opt persoane, însă două dintre acestea au decedat. Ceilalţi şase pacienţi sunt în stare stabilă.

În Israel au fost internate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind în stare stabilă.

În Austria au fost transferate patru persoane, dintre care trei sunt în stare stabilă, iar una a decedat.

La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi, trei au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetăţean german, iar alte două au fost transferate. Doi dintre pacienţii internaţi au decedat în clinici din Germania.

În Norvegia este internată o persoană rănită în incendiul din Colectiv, starea acesteia fiind stabilă.

Un pacient a fost transferat în Franţa, iar un altul în Elveţia, ambii decedând în timpul transportului spre clinicile unde trebuiau să ajungă.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Aproximativ 150 de persoane rănite au fost internate, după incendiul din clubul Colectiv, în spitale din Capitală. La aproape o lună de la tragedie, 42 de răniţi au fost externaţi, 30 sunt spitalizaţi în clinici din străinătate şi alţi 39 sunt în continuare internaţi în spitalele din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici