- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.10.2018, 15:33)
- Diana Grigore , Mediafax
Ciorbea, plecat fără delegare în concediu. Se cere declanşarea procedurii de revocare
Senatorul PNL Iulia Scântei a declarat joi că va cere conducerii partidului din care face parte, să declanşeze procedura parlamentară de revocare din funcţia de Avocat al Poporului al lui Victor Ciorbea, după ce acesta a plecat în concediu fără să îşi delege atribuţiile, cum prevede legea.
Urmărește
3312 afișări
„În calitate de Senator PNL şi membru al Comisiei Juridice a Senatului, voi solicita conducerii PNL în cadrul primei şedinţe a Biroului Executiv, sesizarea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea ca urmare a încălcării de către acesta, cu rea-credinţă, a atribuţiilor prevăzute în Legea de funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului (Legea nr. 35/1997) şi a jurământului de învestire în demnitatea publică de Avocat al Poporului”, a scris senatorul PNL Iulia Scântei, pe Facebook.
Aceasta susţine că, potrivit legii, Victor Ciorbea trebuia să îşi delege atribuţiile avute la conducerea Avocatului Poporului, în momentul în care a plecat în concediu.
„Conform Legii 35/1997, Adjuncţii Avocatului Poporului îndeplinesc, în ordinea stabilită de Avocatul Poporului, atribuţiile acestuia în caz de imposibilitate temporară a exercitării funcţiei, respectiv în concediul de odihnă al domnului V. Ciorbea. Avea Victor Ciorbea obligaţia legală să delege această atribuţie? Da! Potrivit art. 15 din aceeaşi lege, Avocatul Poporului îndeplineşte atribuţiile expres prevăzute în sarcina sa. Legea nu prevede suspendarea exercitării vreuneia dintre atribuţiile sale pe durata concediului de odihnă. Cum ar fi ca toate instituţiile statului să înceteze să funcţioneze când le pleacă în concedii şefii cu leafa proaspăt crescută?”, a adăugat Scântei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Liberalul precizează că revocarea din funţia de Avocat al Poporului se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii.
„Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”, a completat Scântei.
Senatorul liberal mai susţine că Victor Ciorbea nu este „avocat al poporului, ci este avocatul infractorilor”.
„Delegarea către unul dintre adjuncţii săi, a atribuţiei de a sesiza în scris şi direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG privind Legile Justiţiei era o obligaţie legală a Avocatului Poporului menită să asigure continuitate instituţiei. Fuga în concediu pe banii mulţi plăţi de contribuabilul român şi nedelegarea deliberată a atribuţiei de semnare a unei sesizări la CCR cu privire la neconstituţionalitatea OUG privind Legile Justitiei pentru a facilita astfel blocarea activităţii DNA arată că Victor Ciorbea nu a fost şi nu este Avocatul în slujba apărării drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice. Este Avocatul infractorilor, singurii beneficiari direcţi ai efectelor acestei odioase Ordonante de Urgenta care paralizează întreaga activitate a procurorilor DNA, sistând de facto, lupta anticorupţie din România”, a conchis Iulia Scântei, pe Facebook.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis, miercuri, că solicitările de sesizare pe OUG pe legile justiţiei sunt analizate de Biroul contencios din cadrul instituţiei, precizând că perioada concediului de odihnă a fost programată în urmă cu şase luni, iar biletele de avion şi serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.
USR şi PNL au depus fiecare o solicitare, miercuri, la Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR cu privire la ordonanaţ de urgenţă care a modificat Legile justiţiei, adoptată luni de Guvern. O cerere similară a depus şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (PÎCCJ).
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe