Circa 700 de localităţi inundate în vara anului trecut primesc finanţare prin PNDR

Aproximativ 700 de localităţi rurale calamitate în urma inundaţiilor din vara anului trecut vor primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate, a anunţat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, după şedinţa de joi a Guvernului.

Urmărește
5 afișări

Localităţile au fost selectate din judeţele Alba (21), Arad (8), Argeş (26), Bacău (72), Bihor (12), Bistriţa-Năsăud (15), Botoşani (50), Brăila (15), Buzău (14), Călăraşi (1), Caraş-Severin (7), Cluj (36), Constanţa (5), Covasna (30), Dâmboviţa (16), Dolj (1), Galaţi (5), Gorj (3), Harghita (35), Hunedoara (9), Iaşi (35), Maramureş (14), Mehedinţi (6), Mureş (24), Neamţ (51), Olt (1), Prahova (25), Sălaj (21), Sibiu (1), Suceava (89), Teleorman (1), Timiş (1), Tulcea (4), Vrancea (15), Vaslui (16), Vâlcea (20).

Potrivit Executivului, lista a fost întocmită pe baza datelor colectate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin intermediul prefecţilor, urmând ca refacerea infrastructurii afectate să se desfăşoare prin Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Tabără a arătat că au fost efectuate o serie de modificări asupra PNDR pentru a permite finanţarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rurale afectate de inundaţii, după ce ministerul a solicitat, în acest sens, sprijinul Comisiei Europene, în iulie anul trecut.

Astfel, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost modificat în sensul introducerii a două submăsuri pentru care s-a propus o alocare publică de 218,4 milioane euro pentru investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010 şi lucrări de refacere şi conservare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor.

O comună care depune un proiect pentru investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010 din cadrul PNDR nu mai poate depune documentaţie de decontare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene şi, în mod similar, o comună care depune documentaţia pentru decontare sau finanţare din Fondul de Solidaritate al UE nu este eligibilă şi nu poate depune proiect pentru a obţine sprijin şi prin PNDR.

Sprijinul public, comunitar şi naţional, acordat va fi de până la 100% din totalul cheltuielilor eligibile, iar valoarea totală eligibilă a proiectului nu trebuie să depăşească 1,5 milioane euro/proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici