Circulaţia trenurilor în Gara de Nord a fost reluată
Traficul feroviar a fost întrerupt începând cu ora 7:00, în cadrul unei acţiuni voluntare, neorganizate, de protest din cauza nemulţumirilor salariale.
Sute de oameni au aşteptat în gară ca trenurile, care nu au fost declarate anulate, ci doar întârziate, să plece spre destinaţie.
Trenurile care urmau să plece din Gara de Nord din Capitală, vineri, după ora 7:00, de la care feroviarii ameninţaseră că se va recurge la oprirea voluntară a lucrului, au rămas la peroane, iar casele de bilete au fost închise, protestul fiind generat de revendicări salariale.
Primii pasageri afectaţi de decizia sindicatelor au fost cei care urmau să plece spre Galaţi, însă au fost coborâţi din tren înainte cu câteva minute de plecare. Alte nouă trenuri erau programate să plece în următoarea oră, peroanele fiind foarte aglomerate.
Şi în Gara Craiova mai multe trenuri de călători au rămas oprite începând cu ora 7.00, conducerea Regionalei CFR refuzând să dea detalii cu privire la protestul salariaţilor.
Regionala CFR Timişoara cuprinde judeţele Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Mehedinţi.
Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat că întreruperea activităţii în CFR de către sindicalişti este o acţiune ilegală şi a anunţat că persoanele care nu şi-au putut efectua călătoriile vor primi înapoi costul biletelor, prejudiciul urmând să fie recuperat de la cei responsabili
El i-a avertizat pe liderii sindicali că răspunderea le revine.
Orban le-a transmis şefilor de regionale să le spună angajaţilor să reia lucrul, în caz contrar urmând să fie aplicate sancţiuni.
El a subliniat că îşi menţine disponiblitatea de dialog cu sindicatele, dar a avertizat ca acestea să nu şi imagineze că va trece cu vederea ceea ce s-a întâmplat.