Circulaţia unor trenuri este oprită din cauza ploilor abundente din judeţul Galaţi

  • Din cauza condiţiilor meteorologice severe, circulaţia trenurilor pe linia de cale ferată 703 Galaţi-Bârlad este oprită, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
  • Măsura a fost luată ca urmare a acumulării de apă pe traseu, care afectează siguranţa transportului.
Urmărește
161 afișări
Imaginea articolului Circulaţia unor trenuri este oprită din cauza ploilor abundente din judeţul Galaţi

Circulaţia unor trenuri este oprită din cauza ploilor abundente din judeţul Galaţi

Pe lângă traficul feroviar, au fost înregistrate şi opriri ale circulaţiei rutiere pe mai multe artere din judeţul Galaţi, inclusiv pe DN 25 şi DN 24D, precum şi pe drumuri judeţene, din cauza inundaţiilor.

Autorităţile locale şi echipele de intervenţie lucrează pentru a evalua situaţia şi pentru a redeschide circulaţia feroviară cât mai curând posibil. Pasagerii sunt sfătuiţi să verifice orarele trenurilor şi să se informeze despre eventualele întârzieri sau anulări.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis sâmbătă o avertizare Cod Roşu de inundaţii pentru râurile din bazinele hidrografice Prut şi Bârlad din judeţele Galaţi şi Vaslui, valabilă între orele 07:15 - 14:00. Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, de asemenea, o avertizare Cod Roşu de averse torenţiale pentru mai multe localităţi din judeţele Galaţi şi Vaslui, valabilă până la ora 11.00. Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp, iar în ultimele ore s-au înregistrat deja peste 60 l/mp în zona avertizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici