- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.08.2014, 07:36)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri naţionale, din cauza ploii torenţiale şi a vântului. Trenurile spre Bucureşti au întârzieri
Circulaţia se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri naţionale, duminică dimineaţă, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, vizibilitatea fiind redusă pe artere rutiere din Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman, dar şi în Capitală, informează Centrul Infotrafic.
Urmărește
1214 afișări
Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri naţionale, din cauza ploii torenţiale şi a vântului. Trenurile spre Bucureşti au întârzieri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 20 şi 35 plouă torenţial, iar pe restul autostrăzii carosabilul este ud.
Şoferii sunt sfătuiţi ca atunci când traversează zone unde carosabilul este acoperit cu apă să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic, cum ar fi depăşirile şi trecerile de pe o bandă pe alta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
De asemenea, în mai muilte judeţe sunt rafale de vânt, care afectează buna desfăşurare a traficului rutier.
"Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe", a precizat Centrul Infotrafic.
UPDATE Şaispezece trenuri spre şi dinspre Capitală, cu traseu prin Periş, au avut întârzieri de peste o oră
Şaispezece trenuri spre şi dinspre Bucureşti au avut întârzieri în medie de 66 de minute, din cauza lipsei de tensiune la centrul de dirijare a traficului din staţia Periş, cauzată de furtuna de duminică dimineaţă, mai multe ore traficul între Buftea şi Periş fiind dirijat de personalul feroviar.
Circulaţia trenurilor pe segmentul Periş-Buftea a fost reluată în condiţii normale în jurul orei 9.30, după remedierea deranjamentului tehnic înregistrat.
Oana Brânzan a precizat că 16 trenuri de călători cu sosire sau plecare din Bucureşti Nord au înregistrat o întârziere medie de 66 de minute, în perioada în care au circulat la cale liberă, doar cu comanda personalului feroviar, între Buftea şi Periş.
De asemenea, pe raza Regionalei CF Timişoara, tot din cauza furtunii, tensiunea a fost întreruptă în linia de contact între staţiile Cruşovăţ şi Domaşnea Cornea. Trenurile IR 1696 Timişoara Nord - Bucureşti Nord şi IR 1695 Bucureşti Nord - Timişoara Nord, în care erau aproximativ 300 de pasageri, au staţionat până la intervenţia cu locomotiva Diesel. Ulterior circulaţia a fost reluată normal, cele două trenuri având întârzieri de aproximativ 280 minute (IR 1696) şi, respectiv, 120 de minute (IR 1695), a spus Oana Brânzan.
Întrucât există în continuare posibilitatea apariţiei de modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor, din cauza vremii nefavorabile, pasagerii sunt sfătuiţi ca, înainte de călătorie, să se informeze despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în graficul de circulaţie.
"Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători", a mai spus Oana Brânzan.
UPDATE Trenurile spre Bucureşti care circulă între Periş şi Buftea au întârzieri între 30 şi 60 de minute
Mai multe trenuri care vin şi pleacă din Bucureşti Nord au întârzieri între 30 şi 60 de minute, din cauza lipsei de tensiune la centrul de dirijare a traficului din zona staţiei Periş, cauzată de furtuna de duminică dimineaţă, a anunţat compania CFR.
Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei CFR, Oana Brânzan, furtuna a cauzat o lipsă de tensiune la centrul de centralizare şi dirijare a traficului din zona Periş, toate trenurile care vin şi pleacă din Bucureşti Nord şi ajung în această staţie fiind oprite temporar, până la comanda de intrare în circulaţie a personalului feroviar pe segmentul Buftea-Periş.
"Circulaţia feroviară între staţile Buftea - Periş se desfăşoară la cale liberă, accesul trenurilor pe acest segment fiind permis doar sub comanda personalului feroviar", a precizat Oana Brânzan.
Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariţiei de modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor, din cauza vremii nefavorabile, pasagerii sunt sfătuiţi ca, înainte de călătorie, să se informeze despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în graficul de circulaţie.
"Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători", a mai spus Oana Brânzan.
UPDATE Peste 300 de persoane, blocate în două trenuri, în judeţul Caraş-Severin
Peste 300 de persoane au rămas blocate, duminică dimineaţă, peste patru ore, în două trenuri, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai mulţi copaci au căzut peste linia ferată şi peste cablurile de înaltă tensiune, în urma unei furtuni, printre pasageri aflându-se şi un copil dependent de insulină.
Potrivit reprezentanţilor CFR, peste 300 de persoane au rămas blocate în două trenuri de călători în judeţul Caraş-Severin, într-o zonă de defileu cu vegetaţie abundentă, după ce mai mulţi copaci au căzut peste linia ferată şi peste cablurile de înaltă tensiune, în urma unei furtuni.
Conform sursei citate, printre pasageri s-a aflat şi un copil dependent de insulină, pentru care însă nu au fost solicitate intervenţii speciale.
”Tensiunea a fost întreruptă în linia de contact dintre Crusovat şi Domaşnea Cornea. Trenurile IR 1696 Timişoara - Bucureşti Nord şi IR 1695 Bucureşti Nord - Timişoara au staţionat până la intervenţia cu locomotiva Diesel”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.
Mai mulţi angajaţi de la Infrastructură au intervenit în zonă pentru eliberarea liniei ferate.
Circulaţia a fost reluată către destinaţiile finale cu întârzieri de aproximativ de 280 minute pentru trenul IR 1696 şi 120 de minute pentru garnitura IR 1695, mai precizează CFR.
De asenemea, 30 de localităţi din judeţul Caraş-Severin au rămas fără energie electrică, iar acoperişurile a două case au fost afectate, în urma furtunii.
Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru râuri din 23 de judeţe, între care şi Caraş-Severin, unde începând de sâmbătă seară şi până luni dimineaţă se pot produce inundaţii, din cauza scurgerilor pe versanţi şi a viiturilor rapide.
Bucureştiul şi judeţele Buzău şi Prahova au fost, duminică dimineaţă, timp de aproximativ o oră, sub avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii. În aceste zone au fost averse şi descărcări electrice, iar vântul a depăşit la rafală 75-80 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
De asemenea, au fost avertizate cu cod galben de ploi şi vijelii judeţele Călăraşi, Braşov, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi.
Citește pe alephnews.ro: FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegerile prezidențiale din SUA schimbă cursul lumii. Tot ce trebuie să știi despre procesul electoral
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:05
România devine prima ţară din lume cu o Lege pentru participarea copiilor în procesul decizional
-
astăzi, 12:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Ruşii lovesc o instalaţie de infrastructură în Zaporojie