- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.12.2014, 17:38)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciurchea: Peste 100.000 de carduri de sănătate, activate. Probabil din 1 februarie vor fi obligatorii
Peste 90 la sută din cardurile de sănătate au ajuns la asiguraţi şi peste 100.000 au fost deja activate, urmând ca, de la 1 februarie, cel mai probabil, folosirea acestora să devină obligatorie, a declarat joi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.
Urmărește
272 afișări
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
"Cardurile de sănătate asigură un control mai bun al banilor. Banii să îi dăm acolo unde trebuie şi când trebuie", a spus preşedintele CNAS, cu prilejul conferinţei regionale "Medicul de familie - practician şi manager", organizată de Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti şi Patronatul Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.
Ciurchea a precizat că distribuţia cardurilor s-a făcut în proporţie de 90 la sută, urmând ca medicii de familie să distribuie restul. El a mai spus că sub 10 la sută dintre carduri au fost retrimise Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti pentru că aveau anumite greşeli, care vor fi remediate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Şi Casa Asigurărilor de Sănatate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) vor primi cardurile în scurt timp.
La ei, Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), a spus că ar fi necesar ca toată lumea să primească card. "De la naşterea unui copil, îi acorzi servicii medicale", a explicat ea.
Vasile Ciurchea a mai spus că, în primele luni, lucrurile vor merge în paralel şi se va folosi atât cardul, cât şi raportările medicilor, pentru a fi evitate sincopele.
Întrebat despre bugetul pe 2015, Ciurchea a spus că "va fi cel puţin la nivelul acestui an".
"Vineri se trimite în Parlament bugetul. Banii alocaţi medicilor de familie vor rămâne aici. Valoarea punctului nu a scăzut, ba din contră a crescut", a declarat preşedintele CNAS.
Potrivit lui Ciurchea, pănă la jumătatea lui 2015 se va găsi formula ca medicul de familie să nu mai răspundă pentru declaraţiile pe proprie răspundere ale pacienţilor cu privire la venituri.
"Sunt în tratative cu ANAF-ul. Se va transfera ANAF-ului tot ce ţine de contribuabil şi veniturile acestuia", a mai spus preşedintele CNAS.
El a menţionat şi că, din 2015, medicii de familie ar putea primi "un plus" pentru anumite servicii.
"Anul viitor intenţionez să primiţi un plus pentru nişte servicii. Luăm de exemplu diabetul. Ne dorim să nu crească bazinul de diabetici. O să gândim împreună un sistem de monitorizare şi să cointeresăm şi pacientul. La fel pentru HIV/ SIDA şi alte boli. Să ne concentrăm pe nişte arii terapeutice Este importantă cointeresarea pacientului. Poate la un moment dat pacientul va plăti o sumă de bani dacă nu respectă regimul dat de medic - medicaţie, stil de viaţă", a mai spus Ciurchea.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: CONFERINŢA MEDIAFAX - Colegiul Medicilor: Nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic, dar nu blocăm proiectul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe