- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.09.2015, 18:43)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciurchea: Semnarea contractului cost-volum pentru tratamentul fără interferon, chestiune de zile
Semnarea contractului cost-volum pentru tratamentul fără interferon al hepatitei C este o "chestiune de zile", a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.
Urmărește
279 afișări
Ciurchea: Semnarea contractului cost-volum pentru tratamentul fără interferon, chestiune de zile
Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a precizat că plata pentru acest contract va fi făcută anul viitor şi doar pentru pacienţii care se vindecă.
"Este foarte important să obţinem un preţ foarte bun ca să tratăm toţi pacienţii. Noi ştiam de 5000 la un moment dat. Nu ştim, poate au mai apărut o mie", a spus Vasile Ciurchea.
Potrivit preşedintelui CNAS, la criterii medicale identice, trebuie să primească toţi pacienţii acelaşi tratament.
Întrebat care sunt companiile câştigătoare, Ciurchea a spus că nu companiile sunt importante, ci pacienţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
"Sigur că înainte să înceapă tratamentul, pacienţii vor face analize, vor trebui refăcute analizele. De condiţii medicale egale, beneficiază toţi pacienţii. Am mai semnat contract cost-volum, pe oncologie, melanom şi vor mai fi", a adăugat Ciurchea.
Potrivit preşedintelui CNAS efortul bugetar este de ordinul sutelor de milioane de euro.
"Pacienţii trebuie să respecte regulile tratamentului, va fi un angajament al pacientului. Nu dau tratament atât de scump, pentru ca apoi, cineva să şi-l întrerupă după două săptămâni. Acel tratament trebuie luat la oră fixă, nu când vrea bolnavul. Se vindecă 98 la sută dar trebuie să respecte sigur acel tratament", a conchis Ciurchea.
Preşedintele CNAS declara, în 28 iulie, că România este printre puţinele ţări în care va fi introdus acest nou tratament pentru hepatita C.
"Vom da tratament pentru toţi pacienţii cu fibroză grad IV, fie că sunt 4.000 - 5.000 sau 6.000. Şi pacienţii transplantaţi vor fi şi ei printre primii care vor primi acest tratament nou fără interferon. (...) Tratamentul durează 12 săptămâni", declara Vasile Ciurchea, pe 28 iulie, la o conferinţă privind Ziua Mondială a Hepatitei, .
El atrăgea atenţia că statul cheltuieşte pe acest tratament "o sumă enormă", dar "fără cooperarea pacienţilor s-ar putea ca o parte din bani să fie aruncaţi".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe