CJ Cluj a cerut Ministerului Sănătăţii aprobarea pentru a prelua spitalul din comuna Mociu
Consiliul Judeţean Cluj a solicitat, luni, Ministerului Sănătăţii aprobarea de a prelua spitalul din comuna Mociu, închis vineri, care ar putea fi transformat în secţie exterioară a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea medicală este deosebit de importantă pentru cele şase comune din zona Mociu, în condiţiile în care spitalul deservea peste 22.000 de persoane.
"Am cerut, luni, Ministerului Sănătăţii să preluăm noi, la CJ Cluj, spitalul din Mociu. Ne putem asuma preluarea acestui spital, dacă este nevoie de hotărâre a Consiliului Judeţean o vom emite. Dacă se aprobă preluarea, Spitalul din Mociu va putea fi folosit de Spitalul de Recuperare ca secţie exterioară, pentru că acest spital este în subordinea CJ Cluj. Spitalul din Mociu este important pentru cele şase comune din zonă şi pentru cei peste 22.000 de locuitori pe care i-a deservit înainte de închidere", a spus Tişe.
Potrivit acestuia, conducerea Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a făcut un calcul financiar din care rezultă că va putea asigura funcţionarea Spitalului din Mociu.
"Mingea este în terenul ministerului. Personalul spitalului din Mociu va fi stabilit de Spitalul de Recuperare", a precizat preşedintele CJ Cluj.
Spitalul din comuna clujeană Mociu, care se află pe lista celor 67 de unităţi medicale propuse pentru reprofilare, s-a închis, vineri, pacienţii fiind externaţi treptat, astfel încât au rămas doar paznicii clădirii.
Unitatea avea 30 de paturi, din care 20 pentru adulţi şi zece pentru copii, şi un număr de 22 de angajaţi - trei medici, cinci asistente, iar restul personal auxiliar.
Primarul Horvath Marton a declara că autorităţile locale vor căuta o soluţie pentru ca spitalul să funcţioneze, fiind exclusă varianta transformării în azil de bătrâni.
"Vom căuta o soluţie pentru ca spitalul să funcţioneze mai departe, sub o formă sau alta. Ne vom întâlni în Consiliul Local, să căutăm o alternativă. Nu vrem nicicum azil, ci spital, pentru că de spital avem nevoie", spunea Horvath.
Peste 300 de persoane au protestat, în urmă cu circa două săptămâni, în curtea Spitalului din Mociu, faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de transformare a spitalului în azil de bătrâni.
Primarul, viceprimarul şi şapte consilieri locali din comună şi-au scris demisiile din funcţie, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii, dar apoi au amânat intrarea acestora în vigoare, primarul susţinând că, în urma unor discuţii cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi cu vicepremierul Marko Bela, a primit promisiuni că situaţia spitalului din localitate, propus pentru transformare în azil de bătrâni, "se va reglementa".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO