- Home
- Social
- MIERCUREA CIUC, (07.05.2015, 16:19)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CJ Harghita a făcut plângere prealabilă împotriva MDRAP, pentru nefinanţarea drumurilor judeţene
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a înaintat o plângere prealabilă împotriva unui ordin al ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, după ce niciun drum judeţean din Harghita nu a fost inclus pe lista obiectivelor pentru investiţii din PNDL pe anul 2015.
Urmărește
160 afișări
CJ Harghita a făcut plângere prealabilă împotriva MDRAP, pentru nefinanţarea drumurilor judeţene (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a declarat presei, joi, că a înaintat o plângere prealabilă împotriva unui ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), semnat de ministrul Liviu Dragnea, susţinând că Harghita este, "probabil, singurul judeţ din ţară căruia nu i s-a alocat finanţare pentru reabilitarea drumurilor", transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
"În aceste condiţii va fi dificil să asigurăm practicabilitatea drumurilor judeţene, fapt intolerabil faţă de locuitorii din Harghita", a declarat Borboly Csaba.
El a susţinut că, în ultima vreme, au avut loc mai multe "activităţi de protest" faţă de starea proastă a mai multor drumuri judeţene, pe care nu s-a putut interveni din lipsă de fonduri.
Potrivit acestuia, în plângerea prealabilă se solicită ca Ordinul nr. 841 al MDRAP, remis CJ Harghita la sfârşitul lunii aprilie, să fie completat prin includerea în lista de investiţii pentru finanţare a cel puţin trei obiective judeţene, referindu-se la "Modernizarea sistemului rutier DJ 134A, DN 13C Şoimuşu Mic-Cristuru Secuiesc", "Modernizarea sistemului rutier pe DJ 123E Miercurea Ciuc-Păuleni" şi "Pod pe DJ 123F, peste râul Olt, între localităţile Ciba-Ciceu".
În document se menţionează că omisiunea obiectivelor CJ Harghita din lista celor incluse în Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pe anul 2015 s-a făcut "în mod discreţionar şi nelegal, cu nesocotirea criteriilor de prioritizare stipulate la Anexa Nr. 2 a Ordinului MDRAP Nr. 1851/2013".
"Aceste aspecte denotă o abordare discreţionară şi samavolnică a obiectivelor de investiţii ale PNDL şi fac dovada că repartizarea fondurilor financiare nu se face pe bază de criterii raţionale, în condiţii de eficienţă şi cu observarea utilităţii/eficacităţii cheltuirii banului public, asfel încât să se asigure realizarea interesului public", se mai arată în plângerea prealabilă.
Preşedintele CJ Harghita a precizat că, în concordanţă cu un studiu recent al Băncii Mondiale, pentru reabilitarea în totalitate a drumurilor judeţene din Harghita este nevoie de 166 de milioane de euro. Însă, pentru reabilitarea a 845 de kilometri de drumuri judeţene s-a acordat, în cursul anului 2014, suma de 7 milioane de lei în cadrul PNDL, iar pentru anul 2015 nu a fost prevăzută niciun fel de finanţare.
Plângerea prealabilă a fost înaintată către ministerul de resort, prefectului judeţului Harghita, deputaţilor şi senatorilor din judeţ, în scopul solicitării de lămuriri şi pentru modificarea acestei decizii a Guvernului.
"Ne străduim să stopăm fenomenul de migraţie a tinerilor, însă acest lucru nu va fi posibil dacă nu putem asigura cel puţin condiţiile minime de trai pentru locuitorii judeţului", a conchis Borboly Csaba.
Plângerea prealabilă este procedura premergătoare sesizării instanţei, prin care se solicită revocarea actului considerat nelegal şi/sau vătămător.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe