CJ Prahova îi va consulta într-o dezbatere publică pe managerii spitalelor propuse spre comasare
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, care administrează cele trei unităţi sanitare din Ploieşti propuse spre comasare, au declarat că săptămâna viitoare se va organiza o dezbatere publică în care managerii spitalelor în cauză vor fi consultaţi cu privire la proiectul Ministerului Sănătăţii.
Trei dintre cele mai importante spitale din judeţul Prahova, respectiv Maternitatea din Ploieşti, Spitalul de Pediatrie Ploieşti şi Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu se află pe lista unităţilor sanitare propuse de Ministerul Sănătăţii spre a fi comasate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, care administrează cele trei spitale, au spus că nu îşi pot exprima un punct de vedere oficial cu privire la propunerea MS, însă au precizat că managerii şi medicii unităţilor medicale respective vor fi consultaţi cu privire la acest proiect.
"Miercuri, săptămâna viitoare, Consiliul Judeţean Prahova va organiza o dezbatere publică, în cadrul căreia vom consulta managerii celor trei unităţi sanitare, medicii şi pacienţii deopotrivă, după care vom formula o propunere către Ministerul Sănătăţii", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Prahova, Antoaneta Varga.
Astfel, două dintre cele mai mari unităţi sanitare din Prahova, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Ploieşti şi Spitalul de Pediatrie Ploieşti ar urma să fie comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Ploieşti are 30 de paturi şi peste 400 de angajaţi, fiind cea mai mare maternitate din Prahova. De asemenea, Spitalul de Pediatrie din Ploieşti are 135 de paturi şi este singura unitate cu acest profil din judeţ.
Totodată, Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, singura unitate sanitară cu acest profil din judeţul Prahova, urmează să fie comasat cu Spitalul Municipal Ploieşti, ambele unităţi sanitare aflându-se în administrarea Consiliului Local Ploieşti.
Conform reprezentanţilor administraţiei locale din Ploieşti, prin comasarea celor două unităţi sanitare, Spitalul de Boli Infecţioase ar urma să devină secţie exterioară a Spitalului Municipal Ploieşti, fapt care nu va afecta nici calitatea actului medical şi nici numărul de angajaţi.
"Spitalul de Boli Infecţioase va deveni secţie exterioară a Spitalului Municipal Ploieşti. Schimbarea majoră va consta în faptul că Spitalul de Boli Infecţioase nu va mai avea personalitate juridică. El va rămâne însă în aceeaşi locaţie, va avea acelaşi număr de personal. Ceea ce ne-am propus şi ceea ce este important este ca serviciile medicale pentru populaţie să aibă aceeaşi calitate, iar comasarea nu va afecta calitatea acestor servicii medicale", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul municipiului Ploieşti, Oana Iacob.
Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti are 83 de angajaţi, 80 de paturi pentru spitalizare continuă, la care se adaugă 20 de paturi pentru spitalizarea de zi. În anul 2010, în acest spital au fost internaţi 2.647 de pacienţi, 520 dintre aceştia beneficiind de spitalizare de zi.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că din cele 182 de spitale 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, dar că aceste măsuri nu vor duce la disponibilizări în sistem.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO