CJ Prahova respinge propunerea MS de comasare a unui spital şi a Maternităţii cu Spitalul de Urgenţe

Consiliul Judeţean Prahova, care administrează cele mai mari trei spitale din judeţ, nu este de acord cu propunerea Ministerului Sănătăţii privind comasarea Spitalului de Pediatrie şi a Maternităţii Ploieşti cu Spitalul de Urgenţe, CJ propunând comasarea Spitalului de Pediatrie cu Maternitatea.

Urmărește
74 afișări

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, comasarea Spitalului de Pediatrie Ploieşti şi a Maternităţii din Ploieşti cu cel mai mare spital din Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţe, aşa cum a propus Ministerul Sănătăţii, nu este un proiect viabil în primul rând pentru că managerul spitalului care s-ar forma prin comasarea celor trei unităţi sanitare ar trebui să conducă un spital care ar funcţiona în 11 clădiri din 11 locuri diferite din Ploieşti.

Mircea Cosma a declarat corespondentului MEDIAFAX că, la ora actuală, Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova funcţionează în şapte clădiri situate în tot atâtea locuri din Ploieşti, în vreme ce Spitalul de Pediatrie şi Maternitatea din Ploieşti, care urmau să fie preluate de Spitalul Judeţean , funcţionează în alte patru clădiri.

În schimb, Consiliul Judeţean Prahova propune comasarea Spitalului de Pediatrie cu Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, a afirmat Mircea Cosma.

"În acest fel vom avea un spital dedicat mamei şi copilului de la naştere şi până la majorat şi un spital pentru adulţi", a spus Cosma.

În plus, Consiliul Judeţean Prahova este dispus să preia ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţe spitalul care funcţionează în oraşul Slănic, care este în prezent secţie a Spitalului din Vălenii de Munte.

Întrebat cum va proceda Consiliul Judeţean Prahova în situaţia în care Ministerul Sănătăţii nu va accepta propunerea privind comasarea Spitalului de Pediatrie cu Maternitatea, Cosma a răspuns: "Nu ministerul (Sănătăţii - n.r.) hotărăşte. Consiliul Judeţean, ca administrator al celor trei spitale, poate lua decizia şi, conform legii, doar trimite această decizie spre validare la minister".

Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova are 1.080 de paturi, Spitalul de Pediatrie Ploieşti are 135 de paturi, iar Maternitatea Ploieşti are 300 de paturi. Din iulie 2010, de când a preluat administrarea celor trei spitale, Consiliul Judeţean Prahova a investit în acestea aproape nouă milioane de lei. Astfel, în toate cele trei spitale au fost montaţi senzori de fum, au fost renovate complet unele secţii şi au fost înlocuite sistemele de încălzire de la Maternitate şi parţial la Spitalul de Urgenţă.

Preşedintele CJ Prahova a afirmat, de asemenea, că a discutat cu unele autorităţi locale din judeţ care administrează spitale ce ar urma să fie comasate sau transformate în cămine de bătrâni şi că sunt situaţii în care primarii nu sunt de acord cu propunerile făcute de Ministerul Sănătăţii. Mircea Cosma a dat ca exemplu Spitalul de Boli Pulmonare din oraşul Breaza, despre care a spus că nu ar trebui comasat cu spitalul din Drajna, aşa cum a propus ministerul, pentru că între cele două localităţi este distanţă de câteva zeci de kilometri. În schimb, autorităţile din Prahova propun comasarea spitalului din Breaza cu cel din Câmpina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici