- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.03.2013, 15:18)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CLASA PREGĂTITOARE: Câte locuri sunt disponibile şi care e numărul de telefon gratuit la care se găsesc informaţii despre înscriere
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) deschide, luni, linia specială Tel Verde la care vor fi furnizate informaţii strict pentru înscrierea în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ din Capitală, instituţia dând asigurări că toţi copiii vor fi cuprinşi în şcoală.
Urmărește
776 afișări
CLASA PREGĂTITOARE: Câte locuri sunt disponibile şi care e numărul de telefon gratuit la care se găsesc informaţii despre înscriere (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)
"Luni, deschidem un Tel Verde 0800816021 la care vor fi furnizate informaţii care vizează strict înscrierea. De asemenea, pe site-ul ISMB sunt toate informaţiile legate de înscriere şi numărul de locuri aferente fiecărei unităţi de învăţământ", a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general Constantin Trăistaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Potrivit lui Trăistaru, în anul şcolar 2013-2014 vor fi, la clasa pregătitoare, aproape 13.000 de locuri, dintre care 1.000 pentru învăţământul privat.
"În anul şcolar 2012-2013, am avut 181 de unităţi cu clase pregătitoare. Acum, vom avea 185. De asemenea, numărul claselor pregătitoare a fost, în anul şcolar 2012-2013, de 427, iar acum vom avea 476, respectiv cu aproape 50 mai mult decât în acest an şcolar", a mai precizat şeful ISMB.
Potrivit datelor existente, în învăţământul preşcolar din Bucureşti sunt înscrişi 10.203 de copii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, alţi 491 împlinesc 7 ani până la 1 septembrie 2013, iar 4.669 vor face 6 ani în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie 2013.
În anul şcolar 2012-2013, în învăţământul de masă din Capitală sunt 10.027 de elevi în clasa pregătitoare, iar pentru anul şcolar 2013-2014, la această formă de pregătire, sunt 11.900 de locuri, conform statisticilor ISMB.
"Vreau să-i asigur pe părinţi că toţi copiii vor fi cuprinşi în şcoală, iar pentru ca înscrierea să decurgă cât mai uşor, fac precizarea că aceasta poate fi făcută online. Îi rog pe părinţi să nu se înghesuiască marţi, în prima zi de înscriere, pentru că avem trei săptămâni la dispoziţie, iar în acest interval nu se face repartizare, ci numai înscrieri. Apoi, pot fi făcute şi înscrieri online", a explicat Trăistaru.
Inspectorul şcolar general al Capitalei a mai spus că toate cazurile celor care vor uita să se înscrie, depăşind astfel termenul alocat pentru această acţiune, vor fi tratate individual.
ISMB a mai anunţat că va ţine permanent legătura cu directorii, iar acolo unde există situaţii de excepţie, cazurile vor fi transmise Ministerului Educaţiei, pentru eliminarea ambiguităţii.
"În cazul în care vor fi părinţi care vor dori o anumită şcoală, dacă nu vor fi locuri, atunci vor fi căutate soluţii, prin dialog. (...) În general, pentru situaţii speciale şi bine conturate, potrivit legislaţiei în vigoare, numărul de locuri la clasă ar putea fi suplimentat de la 25 la 28", a mai spus Trăistaru.
Pentru ca acţiunea de înscriere să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, ISMB va crea puncte speciale de analiză a acestor cazuri. Totodată, inspectorul a precizat că la clasa I nu a fost alocată cifră de şcolarizare, pentru că se merge pe cea de la clasa pregătitoare, fiind însă în plus, la înscriere, 1.167 de locuri.
Pentru înscrierea la şcolile vocaţionale, copiii vor da o probă de aptitudini înainte de perioada de înscriere. Inspectoratul general al Capitalei a precizat că nu există clasă pregătitoare pentru şcolile vocaţionale, astfel că elevii urmează această clasă într-o şcoală obişnuită, după care susţin testul şi merg la şcoala vocaţională.
Constantin Trăistaru a mai ţinut să precizeze că, pentru prima dată, în Bucureşti există plan de şcolarizare pentru învăţământul particular. "Pentru prima dată în Bucureşti, am reuşit să organizăm învăţământ particular, având plan de şcolarizare. Astfel, celor aproape 12.000 de locuri de clasa pregătitoare din învăţământul de stat li se adaugă la clasa pregătitoare alte 1.000 de locuri în şcolile private.
De asemenea, ISMB este pregătit şi pentru cererile de înscriere în şcolile din Capitală venite de la copii din ţară, a mai spus Trăistaru.
Potrivit lui Trăistaru, în Capitală, doar două şcoli, "Ion Heliade Rădulescu" şi Colegiul German Goethe, au şi clase pregătitoare, respectiv câte două, care funcţionează în grădiniţe. De asemenea, 43 de unităţi de învăţământ au forma "şcoală după şcoală".
Întrebat dacă există resursă umană suficientă pentru pregătirea copiilor, Trăistaru a răspuns afirmativ.
Potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar pentru 2013-2014, fiecare unitate de învăţământ în care există clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze, în intervalul 30 martie - 7 aprilie, Ziua Porţilor Deschise, pentru ca părinţii şi copiii să poată vizita spaţiile şi discuta cu cadrele didactice.
Înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 vor începe marţi, 2 aprilie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul