- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.03.2024, 12:15)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Clasele terminale de liceu, ademenite cu programul „Primul student din familie”
- Programul „Primul student din familie” asigură subvenţii pentru elevii de liceu din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a.
- Sumele sunt în valoare de 330 lei/lună, pe o perioadă de minim 12 luni şi maxim 24 luni.
- Se urmăreşte accesul egal la studii universitare de calitate, indiferent de mediul socio-economic.
Urmărește
1245 afișări
Clasele terminale de liceu, ademenite cu programul „Primul student din familie”
Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educaţie şi Ocupare (PEO), şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, lansează, vineri, apelurile pentru programul „Primul student din familie”.
În cadrul apelurilor de tip competitiv vor fi finanţate proiecte care urmăresc crearea unui cadru care să asigure acces egal la studii universitare de calitate, pentru orice tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, fără nicio formă de discriminare, şi care în acelaşi timp să sprijine prevenirea şi combaterea abandonului universitar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Proiectele din cadrul apelurilor PEO pot fi depuse de: instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare; unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în parteneriat cu instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare.
Cererile de finanţare pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, în perioada 28 martie 2024 – 31 mai 2024.
Din fondurile europene vor fi finanţate subvenţii pentru elevii de liceu din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a în valoare de 300 de lei/ lună pentru o perioadă de min. 12 luni şi max. 21 luni.
Pentru studenţi, vor fi finanţate subvenţii în valoare de 330 lei/lună, pe o perioadă de min. 12 luni şi max. 24 luni.
Subvenţiile pentru elevi şi studenţi nu vor fi achitate în timpul vacanţei de vară.
Subvenţiile vor fi acordate elevilor/studenţilor din grupul ţintă al proiectelor depuse de instituţiile de învăţământ, proiecte care vor fi finanţate în cadrul apelului. De asemenea, modalitatea de acordare a subvenţiilor va fi stabilită de fiecare instituţie de învăţământ.
Bugetul total alocat apelurilor de proiecte este de 50.000.000 euro, repartizat la nivelul a două categorii de regiuni: pentru regiunile mai puţin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest şi Centru), suma totală disponibilă este de 44.970.414,50 euro, din care contribuţia UE este de 38.224.849,78 euro (corespunzând unei contribuţii UE de 85%), iar contribuţia naţională este 6.745.564,72 euro (corespunzând unei contribuţii naţionale de 15%). De asemenea, pentru regiunea dezvoltată (Bucureşti-Ilfov), suma totală disponibilă este de 5.029.585,5 euro, din care contribuţia UE este de 2.011.834,20 euro (corespunzând unei contribuţii UE de 40%), iar contribuţia naţională este de 3.017.751,30 euro (corespunzând unei contribuţii naţionale de 60%).
„Primul student din familie” este parte din Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Universitar (PNRAU), prevăzut în Legea învăţământului superior nr. 199/2023, şi este finanţat printr-un apel competitiv de proiecte din cadrul Programului Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027 şi din bugetul de stat.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe